Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday July 12, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Newbies & FAQs

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-02-2013, 01:15 PM   #26
Psychoreo
Scooby Guru
 
Member#: 79643
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: NESIC
Location: New Britain
Vehicle:
2015 WRX STI
Terminal black pearl

Default

Quote:
Originally Posted by PlasmaBlue518 View Post
lol yea okkkkkkkkkkkk i figured i would ask people on forums i didnt know a bunch of ppl would not help me lol smh ill think twice about asking for help again on here
Unless you post a video, the sound could be ANYTHING
* Registered users of the site do not see these ads.
Psychoreo is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 01:18 PM   #27
JSchell1309
Scooby Specialist
 
Member#: 321321
Join Date: May 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Kansas City, MO
Vehicle:
'11 STI Hatchback
Dom 1.5XTR, E85

Default

Quote:
Originally Posted by PlasmaBlue518 View Post
lol yea okkkkkkkkkkkk i figured i would ask people on forums i didnt know a bunch of ppl would not help me lol smh ill think twice about asking for help again on here
I was being serious.

https://www.google.com/search?q=lega...ient=firefox-a

See, it's a real thing...sorry for trying to help.
JSchell1309 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 01:18 PM   #28
Scoobers
Scooby Newbie
 
Member#: 341693
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Powell, OH
Vehicle:
2013 Subaru
13 WRX SWP

Default

Quote:
Originally Posted by JSchell1309 View Post
I would assume the turbo isn't spooling without throttle. And yeah the blinker fluid is an old one.

There is one last thing it could be. This fix goes way back to old legacies. If your top mount has any dirt between fins, it will start to whistle under throttle. It takes a while to explain but when you apply throttle, it brings the intercooler under pressure and will cause air to go through the clogged fins and whistle because they are under vacuum. Same theory as how a referee whistle works.

So to fix it you need to unclog the fins. The easiest way to do this is an old trick. A bar of soap will unclog the fins. Again it's tough to put into words but its as simple as taking a bar of Dove Ivory soap, putting it on the top of your intercooler, and driving around for about 10 minutes. The air passing over the soap has a way to clean out the fins. Make sure it's Dove Ivory, as it doesn't have any additional additives that could harm the intercooler.

Give that a try and it should clear up the noise.
Scoobers is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 04:44 PM   #29
Loyale93
Scooby Guru
 
Member#: 91347
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: NESIC
Location: Moscow, Russia
Vehicle:
'13 XV Crosstrek,
1050 Triumph Speed Triple

Default

Quote:
Originally Posted by PlasmaBlue518 View Post
lol yea okkkkkkkkkkkk i figured i would ask people on forums i didnt know a bunch of ppl would not help me lol smh ill think twice about asking for help again on here
Quote:
Originally Posted by Psychoreo View Post
Unless you post a video, the sound could be ANYTHING
Op, this is the real issue. You claim it's "a whistle from your turbo in 5th gear at 2400rpm". At 2400rpm, your turbo is only barely starting to spool up. We don't know where the noise is coming from, unless you meant "from up towards the turbo in the engine bay somewhere" when you said "from the turbo". If that's the case, the coupler could have come loose. It could be a small leak somewhere in your engine bay.

Give us a video and we can actually help.
Loyale93 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.