Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday October 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-22-2014, 10:09 PM   #1
johnmx3ze
Scooby Newbie
 
Member#: 291213
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: E. Canada
Location: hawkesbury, ontario
Vehicle:
2009 wrx
swp

Default built 09 wrx squeaking noise annoying me!

hey guys,

I have a 09 wrx with 143,000km i built the engine myself last summer, its been running good for 23,000km but since last week ive been getting a wierd squeaking sound, not sure if its the powersteering/alternator bearings or maybe my passenger side tgvs?

The squeaking sound is between 2000-3000rpm any gear or on idle...

Anyways, hopefully someone can help me figure it out, it so annoying!

video:
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by johnmx3ze; 07-22-2014 at 10:19 PM.
johnmx3ze is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 05:54 PM   #2
MrTris
Scooby Newbie
 
Member#: 346921
Join Date: Feb 2013
Default

You "built" a motor (Does that mean forged internals here, or just that you "put it together" "yourself"?) but you still put the TGV motors and valves back in?
MrTris is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 09:17 PM   #3
johnmx3ze
Scooby Newbie
 
Member#: 291213
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: E. Canada
Location: hawkesbury, ontario
Vehicle:
2009 wrx
swp

Default

Quote:
Originally Posted by MrTris View Post
You "built" a motor (Does that mean forged internals here, or just that you "put it together" "yourself"?) but you still put the TGV motors and valves back in?

i installed forged pistons and rods... yes tgv's are still in there
johnmx3ze is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2014, 12:59 PM   #4
johnmx3ze
Scooby Newbie
 
Member#: 291213
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: E. Canada
Location: hawkesbury, ontario
Vehicle:
2009 wrx
swp

Default

anyone?
johnmx3ze is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.