Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday October 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2013, 07:51 PM   #1
project_skyline
Scooby Specialist
 
Member#: 153880
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: Western Slope, Colorado
Vehicle:
03 Evo VIII
2011 STI

Default Problems with 07+ ecu's only

So it seems I'm running into a problem with reading or flashing newer 07+ can bus ecu's. No issue with anything older...

Using a 2.0 all the newest updates, newest ecuflash, all the newest definitions. Checked the rom files and it has the one for the specific car that I'm not experiencing issues with. I've uninstalled the whole 9 yards and reinstalled.

Romraider logger and learning view have no problems.

Wondering if anyone else has run into this? I'm kinda banging my head into the wall wondering what the hell is the problems.

Log file....

[15:59:05.849] EcuFlash Version 1.44.3721
[15:59:05.849] OS Version Windows 7
[15:59:05.849] Qt Version 4.8.0
[15:59:05.869] 63 memory models read.
[15:59:05.869] scanning for metadata models in C:/Program Files (x86)/OpenECU/EcuFlash/rommetadata
[15:59:08.469] 612 ROM metadata models scanned.
[15:59:08.469] checksum module "subarudbw" loaded.
[15:59:08.469] checksum module "mitsucan" loaded.
[15:59:08.469] checksum module "mitsuh8" loaded.
[15:59:08.469] patch module "Subaru CAN Enhanced RAM Parameter Logging" loaded.
[15:59:08.470] patch module "Mitsu CAN RAM Parameter Logging" loaded.
[15:59:08.471] flashing tool "wrx02" loaded.
[15:59:08.472] flashing tool "wrx04" loaded.
[15:59:08.473] flashing tool "sti04" loaded.
[15:59:08.474] flashing tool "sti05" loaded.
[15:59:08.474] flashing tool "mitsukernel" loaded.
[15:59:08.474] flashing tool "mitsukernelocp" loaded.
[15:59:08.474] flashing tool "mitsubootloader" loaded.
[15:59:08.474] flashing tool "shbootmode" loaded.
[15:59:08.475] flashing tool "shaudmode" loaded.
[15:59:08.476] flashing tool "subarucan" loaded.
[15:59:08.477] flashing tool "subarucand" loaded.
[15:59:08.479] flashing tool "mitsucan" loaded.
[15:59:08.495] J2534 API Version: 04.04
[15:59:08.495] J2534 DLL Version: 1.00.3721 Jan 9 2013 17:24:59
[15:59:08.495] Device Firmware Version: 1.12.3688
[15:59:08.495] Device Serial Number: TA7T3Bji
[15:59:08.496] interface close
[15:59:08.701] J2534 API Version: 04.04
[15:59:08.701] J2534 DLL Version: 1.00.3721 Jan 9 2013 17:24:59
[15:59:08.701] Device Firmware Version: 1.12.3688
[15:59:08.701] Device Serial Number: TA7T3Bji
[15:59:08.702] interface close
[15:59:08.727] J2534 API Version: 04.04
[15:59:08.727] J2534 DLL Version: 1.00.3721 Jan 9 2013 17:24:59
[15:59:08.727] Device Firmware Version: 1.12.3688
[15:59:08.727] Device Serial Number: TA7T3Bji
[15:59:08.728] interface close
[15:59:25.423] using metadata XML ID read_subarush7058can from file C:/Program Files (x86)/OpenECU/EcuFlash/rommetadata/read templates/read_subarush7058can.xml
[15:59:25.440] J2534 API Version: 04.04
[15:59:25.440] J2534 DLL Version: 1.00.3721 Jan 9 2013 17:24:59
[15:59:25.440] Device Firmware Version: 1.12.3688
[15:59:25.440] Device Serial Number: TA7T3Bji
[15:59:28.127] kernel get version
[15:59:28.347] VIN : JF1GH76639G815119
[15:59:28.359] CVN : 2648425E
[15:59:28.359] SSM2 init
[15:59:28.392] SSM2 ECU ID is 6612784007
[15:59:28.402] Requesting Seed...
[15:59:28.411] Sending Key...
[15:59:28.412] interface close
[15:59:28.414] interface close
* Registered users of the site do not see these ads.
project_skyline is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 07:02 AM   #2
Bamofo
Scooby Specialist
 
Member#: 159743
Join Date: Sep 2007
Location: Plymouth Ma
Vehicle:
07 STI Limited
TurboMike Tuned 2.35

Default

Have you tried more then just this car?
Bamofo is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 08:07 AM   #3
endrswrd
Scooby Specialist
 
Member#: 323908
Join Date: Jun 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Dayton Ohio
Vehicle:
2013 BRZ ltd
ISM

Default

I had this issue with the latest version of ECU flash. I downgraded to my previous version and it worked just fine. There is something wrong with the new version and possibly windows 7
endrswrd is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 11:49 AM   #4
Bamofo
Scooby Specialist
 
Member#: 159743
Join Date: Sep 2007
Location: Plymouth Ma
Vehicle:
07 STI Limited
TurboMike Tuned 2.35

Default

I know I had an issue and went to properties to always run it as the administrator and it fixed my problem on the new version. Even if I had uac off.
Bamofo is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 05:13 PM   #5
project_skyline
Scooby Specialist
 
Member#: 153880
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: Western Slope, Colorado
Vehicle:
03 Evo VIII
2011 STI

Default

The issue was with two cars. An 09 wrx which that error is from and a 09 STI.

It seems odd that both cars would have locked ecu's which im not convinced on. Thanks for the heads up on versions I will try and older one and see!
project_skyline is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.