Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday August 4, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-20-2013, 09:17 PM   #1
bobssecrtsn
Scooby Newbie
 
Member#: 303920
Join Date: Dec 2011
Location: CA
Vehicle:
2015 Sedan
CWP

Default tune after 1.5 months... then data log

Hey guys about 1.5 months ago i tuned my car with a VERY well known person in my area.after that i recently bought a tactix cable to view/log my car and it turns out i have this

https://docs.google.com/spreadsheet/...Wc&usp=sharing
https://docs.google.com/spreadsheet/...lE&usp=sharing
https://docs.google.com/spreadsheet/...UE&usp=sharing

2012 wrx hatch
Grimmespeed EBCS
catless DP tsudo
AEM intake
catback straight pipe w/ resonator

my tuner says its either bad gas, the FIRST log was with 91, then i purchased 93 gas and i still have it, im pretty sure -2.1 is a bad thing then he says or there is to much restriction, im not sure if resonator has alot of restriction. so im going here to show you guys what do you guys think about my logs, my grammar is really bad i know.
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by bobssecrtsn; 05-22-2013 at 12:51 AM.
bobssecrtsn is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 05-20-2013, 09:28 PM   #2
bobssecrtsn
Scooby Newbie
 
Member#: 303920
Join Date: Dec 2011
Location: CA
Vehicle:
2015 Sedan
CWP

Default

i also noticed there was fuel being pulled from 2k rpm to 4.5k rpm...
bobssecrtsn is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 10:27 PM   #3
Airboy
Scooby Specialist
 
Member#: 72829
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: W. Canada
Location: Calgary, Canada
Vehicle:
2006 WRX
2015 WRX

Default

Did you reset the ECU after putting in 93oct gas? Also looks like you have some boost hunting/oscillation going on.

Last edited by Airboy; 05-20-2013 at 11:59 PM.
Airboy is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 01:18 AM   #4
bobssecrtsn
Scooby Newbie
 
Member#: 303920
Join Date: Dec 2011
Location: CA
Vehicle:
2015 Sedan
CWP

Default

i did not reset my ecu or anything and by boost hunting/oscillation what do you mean by that ? as in spikes?
bobssecrtsn is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 09:32 AM   #5
nmlittlebigman
Scooby Specialist
 
Member#: 321409
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SWIC
Location: Arrey, NM
Vehicle:
2015 WRX LTD
WRB

Default

Your AF learning #1 is a little outside of acceptable range. Check for boost/vacuum leaks (either smoke test or pressurize intake tract and use soapy water.

http://forums.nasioc.com/forums/show....php?t=2205161

Also log manifold relative pressure to see boost. You only logged target boost. That's not what boost you are seeing that is what is being called for.
nmlittlebigman is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 01:19 PM   #6
Airboy
Scooby Specialist
 
Member#: 72829
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: W. Canada
Location: Calgary, Canada
Vehicle:
2006 WRX
2015 WRX

Default

Quote:
Originally Posted by bobssecrtsn View Post
i did not reset my ecu or anything and by boost hunting/oscillation what do you mean by that ? as in spikes?
Boost is going up and down below 5k. You can see that in the logs by the Calculated Load values. If you log Boost (Manifold Relative Pressure Corrected) you'll see it.

Resetting the ECU will get rid of the learned knock reduction.
Airboy is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 01:48 PM   #7
bobssecrtsn
Scooby Newbie
 
Member#: 303920
Join Date: Dec 2011
Location: CA
Vehicle:
2015 Sedan
CWP

Default

I see thanks for the feedback, just spoke with Shawn (my tuner from churches) he says it's ok the ecu is always adjusting boost and the afr from 2k-3k is good , and my ad learning #1 is in acceptable range(he says more then 5% ) is bad . ?? Any feedback on what he is saying
bobssecrtsn is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 06:28 PM   #8
blehhh
Scooby Specialist
 
Member#: 316517
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: NESIC
Location: Portland, ME
Vehicle:
2012 WRB WRX Hatch
TP Stage III & ELH

Default

Quote:
Originally Posted by bobssecrtsn View Post
I see thanks for the feedback, just spoke with Shawn (my tuner from churches) he says it's ok the ecu is always adjusting boost and the afr from 2k-3k is good , and my ad learning #1 is in acceptable range(he says more then 5% ) is bad . ?? Any feedback on what he is saying
Well, it's showing 9%... You are also starting your pulls very, very low at 1.9k. That's kind of a recipe for knock because of how much stress builds up without being able to actually go anywhere.
blehhh is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 08:33 PM   #9
danger1138
Scooby Specialist
 
Member#: 279525
Join Date: Apr 2011
Location: QUEENS NY
Vehicle:
04 rex luger!

Default

Where in the rpm should u start the wot pulls from. Does it depend on the turbo your using? Im running 16g on a hybrid and when road tuning i started pulls from 2500k..
danger1138 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 08:52 PM   #10
blehhh
Scooby Specialist
 
Member#: 316517
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: NESIC
Location: Portland, ME
Vehicle:
2012 WRB WRX Hatch
TP Stage III & ELH

Default

Quote:
Originally Posted by danger1138 View Post
Where in the rpm should u start the wot pulls from. Does it depend on the turbo your using? Im running 16g on a hybrid and when road tuning i started pulls from 2500k..
I'm no expert, but I've heard "tune it how you'll drive it", otherwise you're trying to set the car up for something it won't ever have to do, etc. It will pull timing when in reality, you don't want it to do that. 2.5k is the recommended starting point for at least my setup.

And all I know is, even on 93 octane and one step colder plugs, I can get fine learned knock correction if I try a WOT pull in 5th starting below 3k, (don't do that. I did it once because I was curious.)
blehhh is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 09:51 PM   #11
bobssecrtsn
Scooby Newbie
 
Member#: 303920
Join Date: Dec 2011
Location: CA
Vehicle:
2015 Sedan
CWP

Default

im not sure what to do at this point? i just did another log with MAP and ignition timing check it out

https://docs.google.com/spreadsheet/...UE&usp=sharing
bobssecrtsn is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2013, 11:37 PM   #12
bobssecrtsn
Scooby Newbie
 
Member#: 303920
Join Date: Dec 2011
Location: CA
Vehicle:
2015 Sedan
CWP

Default

Alright guys, I've had my wits end with talking to Shawn from "CHURCHES" i have to disagree with people that recommend him.

But now i feel like i wasted 500 bucks and about 200 bucks worth of gas traveling to him. I will find a new tuner.

Last edited by bobssecrtsn; 05-22-2013 at 12:33 AM.
bobssecrtsn is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2013, 05:47 AM   #13
Cathexis
Scooby Specialist
 
Member#: 335445
Join Date: Oct 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Ashland, VA
Vehicle:
2012 WRX - BLK STIG
Stg. 2 - 287whp/317wtq.

Default

The learned knock comes in at the same load cells everytime, so it's something previously learned. Reset the ECU and drive through about a tank of gas. Leak test intake tract first as previously suggested. Fix any leaks, if any, then reset.
Cathexis is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2013, 12:14 PM   #14
psshhhaa
Scooby Newbie
 
Member#: 357158
Join Date: May 2013
Default

nice!
psshhhaa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.