Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday April 17, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-21-2013, 06:28 PM   #1
milio1108
Scooby Newbie
 
Member#: 345673
Join Date: Feb 2013
Default STI: Check Engine Light On: HAS DTC PO420

I am having trouble with my check engine light. This is the 2nd time it appear in 2 weeks. I believe it started with taking it to get an alignment. For some reason, they unplugged the battery. I know this because all my radio stations and equalizer was reset.

So I had my car diagnosed and cleared but the light came on again. The first time I took it in the diagnostic reported:

HAS DTC P0420, catalyst efficiency below threshold.

I have an intake, exhaust, down pipe, and Cobb Accessport.

Do I need to reset the ECU using the Cobb Accessport? I'm fairly new to this stuff so would it be better to take it in or can I easily do it myself

Thanks in advance for any help
* Registered users of the site do not see these ads.
milio1108 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 10:40 PM   #2
5sofar
Scooby Newbie
 
Member#: 350123
Join Date: Mar 2013
Default

I've had two subarus with that problem code and both were because of a rust hole in the fuel filler neck. The dirt builds up behind the plastic shield and the neck rots out. Check the fuel system for air leaks, any leaks will set that code. Some epoxy over the hole fixes it.
5sofar is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.