Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday January 28, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2013, 07:09 AM   #1
jacky599r
Scooby Specialist
 
Member#: 137631
Join Date: Jan 2007
Vehicle:
2006 WRX
Red

Default Air Conditioning Problem

Hi guys, need some help regarding an air conditioning problem.

I just did an overhaul for my car. New engine internals and associated upgrades. All is fine for the start but my air conditioning is not cold. Ot constantly blowa hot air. A check on the freon is ok. What could be the problem?

Jacky
* Registered users of the site do not see these ads.
jacky599r is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 07:31 AM   #2
Cathexis
Scooby Specialist
 
Member#: 335445
Join Date: Oct 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Ashland, VA
Vehicle:
2012 WRX - BLK STIG
Stg. 2 - 287whp/317wtq.

Default

Have you checked the compressor for current? Relay?
Cathexis is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 12:53 PM   #3
jacky599r
Scooby Specialist
 
Member#: 137631
Join Date: Jan 2007
Vehicle:
2006 WRX
Red

Default

All checked Sir
jacky599r is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 02:07 PM   #4
Slimsti
Scooby Specialist
 
Member#: 155696
Join Date: Aug 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: New Jersey
Vehicle:
2007 BLK STI Dom3XTR
415/405 Precision Tuning

Default

When the Ac is running is the compressor pulley with the 3 knotches spinning? I was just in your same boat turns out my compressor was leaking and 1200 later i have working ac. SUCKS!
Slimsti is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 01:40 AM   #5
jacky599r
Scooby Specialist
 
Member#: 137631
Join Date: Jan 2007
Vehicle:
2006 WRX
Red

Default

It is! I'm suspecting some electrical issues. Any common electrical problems associated with 2.5s that will cause the air conditioning not to work?
jacky599r is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 11:40 PM   #6
jacky599r
Scooby Specialist
 
Member#: 137631
Join Date: Jan 2007
Vehicle:
2006 WRX
Red

Default

There is a fault code.
P0118, Engine Coolant Temp, Sensor Circuit High input

Anyone has experienced this before?
jacky599r is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 12:38 AM   #7
ryansx
Scooby Newbie
 
Member#: 324527
Join Date: Jun 2012
Location: Memphis TN
Vehicle:
2013 wrx
white

Default

I have seen on some other makes where ECM gets high engine coolant temp reading it will command ac off
ryansx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.