Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday December 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Newbies & FAQs

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-16-2013, 03:49 PM   #1
jdp12
Scooby Newbie
 
Member#: 343943
Join Date: Jan 2013
Default Legacy Rear shelf and pillar area noise/rattle

I have been hearing a popping/ticking noise coming from the passenger side, rear shelf/window area. Almost like tapping knuckles down the side of a television.

It occurs at lower speeds (>35), driving on uneven ground, turning corners/bends, as well as, going uphill/downhill or pulling in/out of driveways (mainly with bumps).

I brought it in to the dealer and they deemed it to be a loose clip that latches into the shelf (at least that is how I understood it). They repositioned the clip and it went away for a little while. Now, the noise is back.

I know this noise is coming from the rear shelf and/or pillars. I almost think that there is not enough stuffing under the shelf because I can push all the way down on it and it stick my finger under the plastic pillar covering.

Has anyone else had this issue and know of a fix? Or something along the lines that I could try?
* Registered users of the site do not see these ads.
jdp12 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2013, 06:09 PM   #2
Masta Splint
Scooby Specialist
 
Member#: 189211
Join Date: Sep 2008
Chapter/Region: SWIC
Location: Peoria & Surprise, Arizona
Vehicle:
2005 18g WRX wagon
Aspen White

Default

Go back to the dealer and tell them whatever they did didnt fix the issue and they will have to try and fix it again at no cost to you. If they cant fix it and it really bothers you email SOA and see if theres something they can do about it for you. I would first try the dealer again though.
Masta Splint is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2013, 06:19 PM   #3
jdp12
Scooby Newbie
 
Member#: 343943
Join Date: Jan 2013
Default

I did bring it back. They said that they can't hear anything and can't fix it because of that reason. I asked them to just redo what they did because it worked for a short time,, but I don't think they know what they did. I've read all sorts of blogs that have had an issue in the same area.
jdp12 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 09:37 AM   #4
prescottn6ft7
Scooby Specialist
 
Member#: 268918
Join Date: Jan 2011
Chapter/Region: MAIC
Location: Virginia Beach, Virginia
Vehicle:
2002 WRX Wagon
WRB

Default

My 2004 STi was doing the same thing... I took out the rear seat, and the rear shelf cover and then went to Home Depot... I put this stiuff under everything http://www.homedepot.com/p/Frost-Kin...3#.UeaQZKJBnng Works like Dynomat... made my stereo system sound better, reduced road noise, and everything that was rattling is gone. Cost me $20, and 2 hours of labor in the drive way.
prescottn6ft7 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.