Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday October 25, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2013, 05:26 PM   #1
Scooby Newbie
Member#: 46456
Join Date: Oct 2003
Chapter/Region: RMIC
Location: 719
2004 WRX Wagon

Default Heater works, only under acceleration.

Hi Guys. About a month ago car started leaking from edges of the radiator. I just replaced it and got it going again. Now a couple weeks later I have a new issue. If I turn the heater on, it will blow cold (just normal temp, not AC cold) while at idle or at low cruising speed (neighborhood). But when I am accelerating or at a good speed cruising the car will blow hot air as normal.

Is this a sign the heater core is going out? if not what else may it be? Thanks so much
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by phoenixr2; 10-04-2013 at 05:49 PM.
phoenixr2 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 10-04-2013, 08:16 PM   #2
Scooby Specialist
Member#: 354284
Join Date: Apr 2013
Location: Midwest
2013 Imp Sport CVT


Are you having overheating issues since? Sounds like it could possibly need burped or bled. Sometimes you'll get air pockets in the cooling system and that can happen. I'd pull radiator cap ( over fill cap if sealed radiator) and let it idle till tstat opens and it should burp air out. If still trouble after that, make sure lines are clean and replace tstat cause it might be sticking. My experience with heater cores, however limited it may be, is they will leak when going out, and/or it'll fog windshield. I'd bet its either air in coolant system, or 2nd would be tstat sticking
G2Spfld is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 03:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.