Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday December 17, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-30-2013, 12:39 PM   #1
04wrxdan
Scooby Newbie
 
Member#: 338240
Join Date: Nov 2012
Location: aberdeen, sd
Vehicle:
2004 v39'd wrx
silver

Default lean idle problem

OK, so i have been running an opensource ots map from xpt tuning for the last year or so for vf39, gm bcs, pink injectors, tbe, large tmic, k&n drop in....has been running fine for me as far as i could tell (hadn't done any logging)....I recently decided to go e85 route with an etuner, modified the pink injectors, he sent me a base map for 740cc injectors (he sd he's done modded injectors before and thats the size he used). i am having problems with high a/f correction and a/f learning at idle, not so much normal driving, and looks to be fine at wot. tuner thinks its a vac leak near the manifold somewhere, but i have been unable to find any leaks, i did fix a leak on the bpv, but problem still exhists, not as much, but is still there.......correction is about 15ish and learning is about the same....afr is between 14.5 and 15 at idle.

anyone have any suggestions?
* Registered users of the site do not see these ads.
04wrxdan is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2013, 12:40 PM   #2
04wrxdan
Scooby Newbie
 
Member#: 338240
Join Date: Nov 2012
Location: aberdeen, sd
Vehicle:
2004 v39'd wrx
silver

Default

cant figure out how to post my logs
04wrxdan is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2013, 12:41 PM   #3
insaneimpreza
Scooby Newbie
 
Member#: 83291
Join Date: Mar 2005
Location: NE PA
Vehicle:
1998 RSTi
Ej257 GTX3576r

Default

Have you or your tuner tried to adjust either the latency or the MAF table itself to correct it?
insaneimpreza is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2013, 12:44 PM   #4
04wrxdan
Scooby Newbie
 
Member#: 338240
Join Date: Nov 2012
Location: aberdeen, sd
Vehicle:
2004 v39'd wrx
silver

Default

no, he insists its a vac leak, and hasnt done anything else to the map. i was wondering myself if the maf was off a bit as well
04wrxdan is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2013, 12:50 PM   #5
04wrxdan
Scooby Newbie
 
Member#: 338240
Join Date: Nov 2012
Location: aberdeen, sd
Vehicle:
2004 v39'd wrx
silver

Default

04wrxdan is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2013, 12:54 PM   #6
04wrxdan
Scooby Newbie
 
Member#: 338240
Join Date: Nov 2012
Location: aberdeen, sd
Vehicle:
2004 v39'd wrx
silver

Default

04wrxdan is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2013, 01:45 PM   #7
04wrxdan
Scooby Newbie
 
Member#: 338240
Join Date: Nov 2012
Location: aberdeen, sd
Vehicle:
2004 v39'd wrx
silver

Default

And also im not hitting target boost at wot.....doesnt seem to loose boost tho
04wrxdan is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 01:13 AM   #8
04wrxdan
Scooby Newbie
 
Member#: 338240
Join Date: Nov 2012
Location: aberdeen, sd
Vehicle:
2004 v39'd wrx
silver

Default

In case someone does a search problem was the maf was bad..
04wrxdan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.