Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Mid Atlantic Impreza Club
Mid Atlantic Impreza Club Forum sponsored by Annapolis Subaru
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-30-2002, 11:36 PM   #1
MattDell
Scooby Guru
 
Member#: 16803
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: International
Location: London, England
Default My car keeps dying

I posted this in N/A, too, but I want some local help as well..

I just got home and as I pulled into my neighborhood my car dies. This happened last night, too. I was pulling into Shoney's and the car dies. I thought I just stalled out, but it just happened again. I have a CEL light, but I've had it for 5K miles and I haven't gotten that fixed yet because I have body damage on my car and I don't want Subaru to think I had an accident. The CEL code is P11111 and that's something about the intake pressure. My only engine mod is a Cobb intake. I've been hearing a funny noise coming from my engine when I start the car and at idle, but I was pretty sure that was just my Cobb intake vibrating against the fender. Both times this has happened I wasn't touching the gas pedal, and if I was it was only a little bit (can't remember). When the car dies I know the radio stays on and so do the dash lights, but I think the headlights go out (I can't remember, but I'm pretty sure). Anyone know what's going on?
* Registered users of the site do not see these ads.
MattDell is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2002, 12:51 AM   #2
scoobyimprza
Scooby Guru
 
Member#: 24956
Join Date: Sep 2002
Chapter/Region: MAIC
Location: Littlestown PA
Vehicle:
1997 Impreza WRX
Steel Blue Mica

Default

P1111-Atmospheric pressure sensor high input
scoobyimprza is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2002, 10:28 AM   #3
KONKILR
Scooby Specialist
 
Member#: 3190
Join Date: Dec 2000
Chapter/Region: MAIC
Location: Flintstone,md.
Vehicle:
2000 Impreza RS and
the Suxass racing mobile!

Default

That code is an electical circuit code. Check your wiring to the Atmospheric pressure sensor (which is located on the passenger side strut tower). This is where the stock intake was bolted to. Maybe you new intake is rubbing against the wiring harness and severed a wire or two. I have seen this happen before. Check that and let me know.

jake
KONKILR is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2002, 12:59 PM   #4
MattDell
Scooby Guru
 
Member#: 16803
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: International
Location: London, England
Default

I had the CEL before I put the intake on, I'm gonna have Brian take a look at it today.
MattDell is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2002, 05:59 PM   #5
EvasionOfTruth
Scooby Specialist
 
Member#: 13282
Join Date: Dec 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2007 FXT
WRB SPB Edition

Default

Quote:
Originally posted by Cobreth
I had the CEL before I put the intake on, I'm gonna have Brian take a look at it today.
Ruh Roh....Brian is like Water to electronic devices.
EvasionOfTruth is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2002, 10:01 PM   #6
MattDell
Scooby Guru
 
Member#: 16803
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: International
Location: London, England
Default

Brian couldn't make it today (maybe that's a good thing ), but I drove 50 miles and no problems. Lets hope it stays that way.
MattDell is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2002, 10:55 PM   #7
rhdude
Scooby Guru
 
Member#: 6637
Join Date: May 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Manassas
Vehicle:
2009 Acura MDX Sport

Default

then maybe that ECU reset I told you to do helped
rhdude is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2002, 10:57 PM   #8
MattDell
Scooby Guru
 
Member#: 16803
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: International
Location: London, England
Default

Actually, my car did drive a lot better today, but yesterday the intake was only sucking in half the air that it should've been because it was resting on the engine bay and not in the fender. I fixed that for good, though, I pulled out the silicone tip almost all the way out. No way it's coming out again.
MattDell is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2002, 09:33 PM   #9
celer
Scooby Newbie
 
Member#: 10706
Join Date: Sep 2001
Vehicle:
2005 STI

Default If it keeps happening....

If it keeps happening VA has a kick ass lemon law. If you decide to go this route, you need to document EVERYTHING. If someone at the dealership tells you something then write it down.

I just lemon lawed an 02 WRX, and got 03 WRX. Unfortunately it looks like SoA screwed me on the way out.

celer
celer is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2002, 09:37 PM   #10
rhdude
Scooby Guru
 
Member#: 6637
Join Date: May 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Manassas
Vehicle:
2009 Acura MDX Sport

Default

pssst... check his location, he's in WV
rhdude is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
car keeps dieing avengermike Factory 2.5L Turbo Powertrain 6 08-28-2005 09:50 AM
Car keeps dying when I come to a stop. speed_freak27 Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 9 03-04-2005 04:05 AM
Greddy Type-s BOV...My car keeps dying??? WRX8U82 Factory 2.0L Turbo Powertrain 11 05-06-2004 09:25 AM
My car keeps dying MattDell Normally Aspirated Powertrain 2 12-01-2002 12:34 AM
Ok, my car keeps dying on me...what's up? Sauginius Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 6 11-07-2000 12:01 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.