Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday July 30, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2002, 12:34 PM   #1
sen
Scooby Newbie
 
Member#: 1216
Join Date: Apr 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: Haverhill MA
Vehicle:
2007 WRX
WR Blue

Question Random Missfirre

As The temperature gets colder I have been having Missfire codes poping up more often. Some times I get Cylinder #2 or Cylinder 2,3,4. I have Cobb heads and cams with an underdrive pullt set on a 98 2.5RS. The ligth does not flash it just comes on and resets itself after a few cycles of driving.

At idel the light are running dimmer. When I hit the gas in park the head lights go to normal.

Any ideas on a fix besides removing the underdrive pully, which was a bitch to get on an Automatic.

SEN
* Registered users of the site do not see these ads.
sen is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 12-02-2002, 02:20 PM   #2
outback2.5HO
Scooby Specialist
 
Member#: 15135
Join Date: Feb 2002
Chapter/Region: NWIC
Location: Bend, Or. USA
Vehicle:
95 GF WRX
Black

Default

The dim lights are definately from the pulley.

As for the misfire codes, does your car run badly when the check engine light is on? If the car wasn't put together properly or the belt has slipped (cam timing off) that could be a problem also.
outback2.5HO is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2002, 02:23 PM   #3
sen
Scooby Newbie
 
Member#: 1216
Join Date: Apr 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: Haverhill MA
Vehicle:
2007 WRX
WR Blue

Post ?

Subaru put it all together. The car runs great 24 MPG and 21MPG around town.
sen is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2002, 02:53 PM   #4
HndaTch627
Scooby Guru
 
Member#: 6551
Join Date: May 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Carol Stream, IL
Vehicle:
'01 GC8 Dinged STM
'09 Concours 14 ABS Black

Default

welcome to the world of aftermarket parts do you have an intake yet?? if you don't get one, i get a random misfire on cylinder 2 from my flywheel the intake has cured it and has only happened 3 times since then, that was about 5 months ago. I got it twice in the past week because of the fuels starting to get dilluted and such....good luck

Jeremy
HndaTch627 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2002, 02:57 AM   #5
JSiwek
Scooby Specialist
 
Member#: 14909
Join Date: Feb 2002
Chapter/Region: BAIC
Location: Bay Area, CA
Default

Ever since I put a light flywheel in my car I've had a recurring CEL come on at 74 mph. Yeah, only at 74 mph, and it blinks. Normally blinking would make me really nervous, but every time I've had the code pulled it tells me some cylinder(s) was/were misfiring, but I can't feel, hear, or in any other way detect that there is actually any sort of misfire going on whatsoever while it's blinking. On top of that, the info stored in the ECU never makes any sense. It will say that my car was going XXXX rpm's and XX mph (when I know it happens at only 74), and with the gear ratios that I have I can never even go the speed it says at the rpm's it says! Last time it said it occured at 250 rpm... the car wont even run at 250 rpm. It's been written off as a computer glitch, and I'm happy with that.

Jeremy
JSiwek is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB random clips, bolts.random small parts. i have a bugeye. Parting out?come in! subizzo02 Private 'Wanted' Classifieds 3 09-30-2009 08:13 PM
Random IMs from a random person who wants me to call a random number TimStevens Off-Topic 33 09-15-2009 04:55 PM
Skype IM from random person: really random, or am I being perverted justice'ed? poison Off-Topic 5 03-04-2007 04:11 PM
A random quote from a random website Reciprocity Off-Topic 9 12-04-2005 09:07 AM
Help: Random CEL and Random Shut Off FatStraws Texas Impreza Club Forum -- TXIC 38 07-22-2005 07:17 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.