Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-15-2002, 09:03 PM   #1
Osgood30
Scooby Specialist
 
Member#: 20437
Join Date: Jun 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: West Chester, PA
Vehicle:
1999 Impreza STI
Version 7

Default Got my first CEL, stock headers, Cat, ECU - Help please

WEll I finally got my first CEL, I have everything stock, except cat back exhaust, which I had for 4 months without any problems.

My gas cable was a little loose, so I tighten it up, but it turned out that I tightened it too much, the car started idleing at around 2000 - 1500. I went around a block with a few stop signs. and then after 3 minutes I got CEL. I went back and loosened the gas cable to the normal. Turned the car on and - it started to idle back at nornal 800-600, but CEL was still on. Then I let my car cool down for a 4 hours, turned it back on and still CEL.

So my question: does CEL not go away by itself? What should I do? Can I take it to a dealer? What can a dealer do?

Thanks

Alex
* Registered users of the site do not see these ads.
Osgood30 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2002, 09:34 PM   #2
obyone
Scooby Specialist
 
Member#: 16523
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: MWSOC
Location: Inbetween Hesco's and T-walls
Vehicle:
JDM Maxxpro

Default

If everything is all good, the CEL should go away in 3 cycles. (few days to a week)

I'd still suggest you take it to Auto Zone so they can pull the code and find the real reason why it was tripped. By the way, Auto Zone will do this for free as long as they don't have any customers in the store. So go when it's dead.
obyone is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2002, 09:38 PM   #3
Osgood30
Scooby Specialist
 
Member#: 20437
Join Date: Jun 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: West Chester, PA
Vehicle:
1999 Impreza STI
Version 7

Default

thanks, I'll do that
Osgood30 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2002, 10:38 AM   #4
Zephyr
Scooby Specialist
 
Member#: 3362
Join Date: Dec 2000
Location: Central NJ
Vehicle:
2001 I've wired a
Few cars in my day

Default

Alex, How many miles are on your RS? If you are under 36k just take it to the dealer since it will be covered under warranty. I kept getting CEL's with about the same setup as you curently have and it turned out that I had a bad o2 sensor and a bad cat. I had to pay for the o2 sensor but the cat is covered upto something like 5 years or something rediculous like that since it is an polution control device and the government requires that they last that long. Since your RS is only slightly moded any dealer should look at it without giving you a problem.

Z
Zephyr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just got my first CEL P0137 joeyvaz Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 04-08-2003 10:15 PM
got my first CEL this morning... Prairie Dawg Texas Impreza Club Forum -- TXIC 10 03-25-2003 06:07 PM
I got my first CEL today what do I do? BIGMANDAN New England Impreza Club Forum -- NESIC 10 01-09-2002 01:25 PM
('93-'01) Got my first CEL today Corn-Picker Impreza Forum 2 10-28-2001 05:52 PM
i got my first CEL titsataki Bay Area Impreza Club Forum -- BAIC 9 08-15-2001 09:13 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.