Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday December 17, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-17-2001, 01:33 AM   #1
the spacecowboy
Scooby Newbie
 
Member#: 765
Join Date: Jan 2000
Location: westernport,md,usa
Post 4 wires going to distributor....which one is the negative

well i finally got the n2o finished...went to take it for the test spin...and never worked....

the only thing i can think that could be wrong is that my rpm module says to hook a white wire to the negative side of the coil....well there was 4 wire going to the distributor/coil...guess what...i picked the wrong one....i choose the black with green strip....wasnt it...

so my question....which wire is the negative wire...

thanks,
space
* Registered users of the site do not see these ads.
the spacecowboy is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2001, 12:20 PM   #2
munkis
Scooby Guru
 
Member#: 1847
Join Date: Jul 2000
Chapter/Region: Tri-State
Location: brokenmotorsports.com
Vehicle:
Team Broken: V6 GF
rallyarmor.com

Post

do you have an ohm meter? or a test light, see wich one has ground with the meter, or just try every wire till it works .

I cant remember but if you have test light, back probe each wire, if it has power all the time its not the ground, so if you have three with power and one with out, thats ground.

Also if you crank the engine with the test light probing the ground wire it the test light should flash, while you crank....I think...ahh
sorry this probably didnt help, My brain hurts right now, cant think strait....

Jay McDade
Auto Tech--Lincoln/Mercury/Jaguar
munkis is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2001, 04:29 PM   #3
P.K. Motorsports
Scooby Specialist
 
Member#: 1110
Join Date: Mar 2000
Location: USA
Vehicle:
1999 RS
Silver

Post

I believe that the tach receives its signal from the ECU rather than from the coil. But why would you want to ground to anything but the block? For the engine speed you should be able to tap the engine speed wire at the ECU. There is no really good reason to try and tap it elsewhere.

Also, if you can't get the RPM module to work, wire it without the module and get it to work period, then worry about shoehorning in the RPM unit.

[This message has been edited by P.K. Motorsports (edited February 18, 2001).]
P.K. Motorsports is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2001, 12:36 AM   #4
the spacecowboy
Scooby Newbie
 
Member#: 765
Join Date: Jan 2000
Location: westernport,md,usa
Post

i was thinking of hooking that wire i have to the ecu so i know for sure that im getting the rpm being registered....but shouldnt one of those wires going to the coil lead to the ecu?

thanks,
space
the spacecowboy is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2001, 01:40 AM   #5
the spacecowboy
Scooby Newbie
 
Member#: 765
Join Date: Jan 2000
Location: westernport,md,usa
Post

ok i think i know which one is the negative...

there are 2 wires that are blue with green strips....how when i hooked up my super afc, i <u>THINK</u> i remeber the rpm wire going to the ecu being blue with green strips...

now since theres 2, one goes to the ecu and the other goes to the tach....
the red has to be the positive and the black with green strip, being the ground....

sound resonable to me....now i cut into on of the 2 same color wires hooked it up and nothing again....

im going to go ahead to check to see if it has power...so meanwhile any other idea why i might not be getting power?

thanks,
space
the spacecowboy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which one is the Tach wire? Help! 409Industries Electrical & Lighting 10 02-21-2005 05:47 PM
Which one is the right K&N Filter psaeko Normally Aspirated Powertrain 10 07-08-2001 01:34 AM
Clutch replacement? Which one is the best? Ben Legacy Forum 0 06-20-2000 11:43 AM
Which one is the best?? Ben Legacy Forum 8 04-06-2000 07:01 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.