Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-25-2003, 10:46 PM   #1
DangeRS
Scooby Specialist
 
Member#: 4579
Join Date: Mar 2001
Location: XxNiKi
Vehicle:
MY01 XxNiKi
XxNiKi

Default cel fix for 01 impreza??

does anyone have the colors to splice what into what... i have the rear o2 sesnor and the colors are grey on teh top then going clockwise its white black and then white, grey on the top is because its the wire a littel bit outside of the circle, the wrx has blaclk black blue and white, and tap white with blue and hte resistor is for the white wire....... i am lost and confused for which wires to tap and connect for the cel fix.... for the subaru impreza rs 01....the gm6 model.... anyone do it? thanks....
* Registered users of the site do not see these ads.
DangeRS is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2003, 01:23 AM   #2
DangeRS
Scooby Specialist
 
Member#: 4579
Join Date: Mar 2001
Location: XxNiKi
Vehicle:
MY01 XxNiKi
XxNiKi

Default

i know 01 people have done the cel fix, what wires did you tap into for the cel fix?
DangeRS is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2003, 12:03 AM   #3
mileliminators
*** Banned ***
 
Member#: 10967
Join Date: Oct 2001
Location: Overland Park, KS
Default

Whose Cel fix are you using? It can't be ours, as we have the RS specific instructions included with the product.

Email me directly and I'll set you up with the wire colors.

Dan Smith
info@ponyexpressperformance.com
mileliminators is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2003, 01:23 AM   #4
DangeRS
Scooby Specialist
 
Member#: 4579
Join Date: Mar 2001
Location: XxNiKi
Vehicle:
MY01 XxNiKi
XxNiKi

Default

i emailed you but yet go no response, you cant just give me the wiring colors here?

can anyone else help?
DangeRS is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2003, 01:50 AM   #5
mileliminators
*** Banned ***
 
Member#: 10967
Join Date: Oct 2001
Location: Overland Park, KS
Default

grey and black. There is a wrong way and a right way, and the circuit only goes one way. Since I don't know whose product you are using, you have a 50 percent chance of doing it right, and a 50 percent chance of shorting the rear o2 sensor to ground and over time, burning the rear o2 sensor out.
mileliminators is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2003, 02:03 AM   #6
jeddy
Scooby Newbie
 
Member#: 7711
Join Date: Jun 2001
Chapter/Region: SWIC
Location: Tucson, AZ
Vehicle:
2005 WRX STi
Silver

Default

Can't you just go to an auto parts store (Checker locally) and borrow a scanner, and reset it "properly"? Or did they stop that offer already?
jeddy is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2003, 03:36 PM   #7
CosmoTheCat
Scooby Newbie
 
Member#: 3409
Join Date: Jan 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Woolley
Vehicle:
1998 Ram 2500
Green.

Default

Depends on what's causing it. Sounds like he's getting the cat inefficiency CEL which is either caused by a bad cat or by high-flow/low restriction. I've got headers and brospeed exhaust and I got the CEL once. A buddy has an '02 RS with headers/high flow cat and exhaust and he gets it constantly. They wrapped his header and it went away.
Anyway.. if it's caused by either a bad/missing cat or a high-flow cat you can't get rid of it with just resetting it. It'll come right back.
CosmoTheCat is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2003, 03:38 PM   #8
Opie
Floresbian
Moderator
 
Member#: 470
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: South East
Location: Riverview, Florida - U.S.A.
Vehicle:
2015 Forester 2.0XT
'14 XV Crosstrek, '99 SF

Default

Black should be resistor, capacitor should cross between black & gray. Leave the two white wires alone.
Opie is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2003, 04:33 PM   #9
DangeRS
Scooby Specialist
 
Member#: 4579
Join Date: Mar 2001
Location: XxNiKi
Vehicle:
MY01 XxNiKi
XxNiKi

Default

yes i have the radom tech cat, and they make resistors to wire into the 02 sessor to see false voltage, so the cel doesnt come on, makeing the 02 sensor a dummy......

thankyou Opie, i will try that.....
DangeRS is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2003, 05:02 PM   #10
DanzBorin
Subaru Bounty Hunter
Moderator
 
Member#: 7131
Join Date: Jun 2001
Chapter/Region: TXIC
Location: Houston - Back in the Alief
Vehicle:
2008 STi DGM (3rd
STI) prev 05 STi (white)

Default

header wrap destroys headers...
DanzBorin is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2003, 10:53 AM   #11
Pocon
Scooby Newbie
 
Member#: 17479
Join Date: Apr 2002
Location: Toronto, On - Canada
Vehicle:
1999 Impreza WRX
Silverthorn Metallic

Default

I did the evailmotorsports CEL fix last night and my A/F gauge is now reading a constant lean in low rpms. Is that common? I don't want to detonate my engine. I have a full MRT exhaust system and intake.
Pocon is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2003, 12:18 PM   #12
DanzBorin
Subaru Bounty Hunter
Moderator
 
Member#: 7131
Join Date: Jun 2001
Chapter/Region: TXIC
Location: Houston - Back in the Alief
Vehicle:
2008 STi DGM (3rd
STI) prev 05 STi (white)

Default

is you a/f gauge tapped into the front or rear o2 sesor?
DanzBorin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CEL fix for catlessness for a Noob Andrew06WRX Newbies & FAQs 7 07-31-2008 01:14 AM
Looking for a CEL fix for your downpipe? WRXfoME Private 'For Sale' Classifieds 23 10-09-2005 10:55 PM
cel fix for 2000 impreza his25rs Normally Aspirated Powertrain 10 07-23-2004 03:44 PM
no cat cel fix for gc8? DragII Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 2 02-09-2003 12:01 PM
Cat Efficincy CEL fix for TurboXS? fastburro Factory 2.0L Turbo Powertrain 30 05-21-2002 04:04 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.