Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday January 31, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-20-2003, 04:39 AM   #1
Equinox
Scooby Newbie
 
Member#: 29623
Join Date: Nov 2002
Location: Reston, VA
Vehicle:
2002 WRX
Blue

Exclamation Am I screwed?

Just did the uppipe install on my 02 WRX and mashed the O2 sensor pretty good. Tried to start the car and it tried and died. so I figured Id try somthing else, pulled the O2 plug and the car starts fine and Idles well, what I guess I'm trying to figure out is will this damage my engine at anything higher than Idle? Utec doesn't record any knock thus far and there is no strong fuel smell, nor is there any blowback in the exhaust. I know the dangers of running too rich and too lean and I'm trying to figure out if I can drive for the next 2 or so days until I get a new one.
Any help or ideas are appreciated.
Eq.
* Registered users of the site do not see these ads.
Equinox is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2003, 07:33 AM   #2
rex n effect
Scooby Specialist
 
Member#: 15289
Join Date: Feb 2002
Chapter/Region: MAIC
Location: Between Trenton and Philadelph
Vehicle:
02 wrx pollen silv
& '11 TDi dadwagon

Default

You should probably get a new one right away. The ECU uses the front O2 sensor for a/f ratio adjustment if i'm not mistaken.
rex n effect is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2003, 08:55 AM   #3
Leonardo
Consigliere
Super Moderator
 
Member#: 185
Join Date: Aug 1999
Chapter/Region: South East
Location: Orlando, Fl
Vehicle:
2009 Civic EX
Silver

Default

Quote:
Am I screwed?
Umm, that would be yes!!!!!




Go get a new one right away!!!!!
Leo
Leonardo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stripped top strut piston bolt- am I screwed? BIGSKYWRX Brakes, Steering & Suspension 13 11-01-2002 02:32 AM
Am I screwed? Impreza25RS Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 23 05-05-2002 08:09 PM
Am I screwing up my speedometer? Caron Brakes, Steering & Suspension 1 04-26-2001 08:04 AM
Lost my factory wheel lock key. Am I screwed? pwrup25RS Brakes, Steering & Suspension 8 03-04-2001 07:22 PM
Please Help. I am so screwed! WHITE '01RS General Forum Archive 9 12-08-2000 06:53 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.