Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday July 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-26-2003, 04:35 PM   #1
sszyma
Scooby Newbie
 
Member#: 31399
Join Date: Jan 2003
Location: Chicago
Vehicle:
2007 WRX
2014 Forester 6MT

Default Backfire CEL??

I put on a borla header, random tech cat, cobb exhaust, and mil eliminator and have not had a cel for 250 miles. Then I filled up with a new tank of 93 and within 20 miles I had a backfire and the cel came on. I reset the computer and had another backfire and the cel came on any ideas???
* Registered users of the site do not see these ads.
sszyma is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2003, 05:41 PM   #2
munkis
Scooby Guru
 
Member#: 1847
Join Date: Jul 2000
Chapter/Region: Tri-State
Location: brokenmotorsports.com
Vehicle:
Team Broken: V6 GF
rallyarmor.com

Default

get the code pulled next time

sounds like misfire.

Jay
munkis is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2003, 05:56 PM   #3
sszyma
Scooby Newbie
 
Member#: 31399
Join Date: Jan 2003
Location: Chicago
Vehicle:
2007 WRX
2014 Forester 6MT

Default

Yeah I thought it sounded like a misfire but it did not happen till this tank of gas and was fine for 400 mile before that. All that is done to the car is the header, cat and exhaust. I will get the code pulled if it happens but, what causes it?
sszyma is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2003, 11:41 AM   #4
Julian
Scooby Specialist
 
Member#: 1182
Join Date: Mar 2000
Location: Ventura, CA
Vehicle:
MY00 RS
BRP

Default

The code will probably point you to the cause, all on its own.
Julian is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UTEC + CEL flash + backfire = ? happasaiyan Engine Management & Tuning 20 01-11-2005 05:32 PM
Help: FMIC+intake+unichip=CEL and backfire V REX Engine Management & Tuning 3 06-22-2003 05:55 PM
('93-'01) backfire problems anyone 2swft Impreza Forum 8 05-19-2001 10:38 AM
('93-'01) Backfire or what? bowenx Impreza Forum 1 05-15-2001 05:59 PM
('93-'01) anyone w/ experience on exhaust popping/backfiring? littleblue Impreza Forum 25 05-09-2001 07:58 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.