Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday August 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Newbies & FAQs

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-30-2003, 12:20 PM   #1
SubaruImpreza_power
Scooby Guru
 
Member#: 13910
Join Date: Jan 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Greenwich, CT
Vehicle:
1997 Legacy outback
blue

Question Problem with A/C clutch on my impreza?

It's really annoying... at highway speeds when you turn on the A/c it makes a semi loud squeak like what a slipping belt does.. and I counted.. the A/c cycles on and off every 23 Seconds.. But if you turn the a/c on at idle it's fine.. I don't know if it means the belts need to be tighten..

And for the A/c on the Forester it seems to cycle on & off faster then the impreza..... Every 8 seconds.. Right before it's getting ready to turn on the clutch disc looks like it's slipping then it turns on.. then off 8 secs later.. Is this normal?
* Registered users of the site do not see these ads.
SubaruImpreza_power is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2003, 12:39 PM   #2
blueribbon
Scooby Specialist
 
Member#: 22668
Join Date: Aug 2002
Location: Sea - At - Tall
Vehicle:
2006 AE86 Levin it
NA1

Default

yeah my does the same thing

mike
blueribbon is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2003, 02:32 PM   #3
SubaruImpreza_power
Scooby Guru
 
Member#: 13910
Join Date: Jan 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Greenwich, CT
Vehicle:
1997 Legacy outback
blue

Default

It makes the same sound or are you talking about the cycling?
SubaruImpreza_power is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 09:31 AM   #4
SubaruImpreza_power
Scooby Guru
 
Member#: 13910
Join Date: Jan 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Greenwich, CT
Vehicle:
1997 Legacy outback
blue

Default

anyone?
SubaruImpreza_power is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 12:30 PM   #5
blueribbon
Scooby Specialist
 
Member#: 22668
Join Date: Aug 2002
Location: Sea - At - Tall
Vehicle:
2006 AE86 Levin it
NA1

Default

it sounds like a hks bov

mike
blueribbon is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 12:34 PM   #6
SubaruImpreza_power
Scooby Guru
 
Member#: 13910
Join Date: Jan 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Greenwich, CT
Vehicle:
1997 Legacy outback
blue

Default

Quote:
Originally posted by blueribbon
it sounds like a hks bov

mike
lol your right about that one
SubaruImpreza_power is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2003, 06:53 PM   #7
fastsubie
Scooby Specialist
 
Member#: 21999
Join Date: Jul 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: Central PA
Vehicle:
2012 Wrx
OBP

Default

18k on mine and it has done it since day one. Just though it was normal?

-Fess
fastsubie is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2003, 09:26 AM   #8
SubaruImpreza_power
Scooby Guru
 
Member#: 13910
Join Date: Jan 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Greenwich, CT
Vehicle:
1997 Legacy outback
blue

Default

Hmmm.. werid.. Maybe it's just a impreza thing and not a problem on a forester?
SubaruImpreza_power is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
having problems with 08 sti springs on my 08 wrx silver08rex Brakes, Steering & Suspension 2 11-09-2009 10:02 PM
problem with 05' sti cluster on my 04' wrx stattonmw Electrical & Lighting 2 01-15-2007 03:49 PM
Problems with JDM fog kit on my STi ewright Interior & Exterior Modification 1 08-02-2005 10:22 PM
Problems with the Subaru Clutch dremhmrk2 Warranty Issues & SOA Problems 13 06-13-2002 05:22 PM
problem with a slipping clutch ben98 Normally Aspirated Powertrain 2 02-19-2001 06:46 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.