Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday August 21, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Archives > NASIOC Archives > SVX Forum Archive

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-14-2001, 01:43 PM   #1
pfobrien
Scooby Newbie
 
Member#: 950
Join Date: Feb 2000
Location: Spotswood, NJ USA
Vehicle:
'00 RS2.5 Coupe
Sedona Red Pearl

Post SVX problem.

My son's svx has his 92svx at bell subaru (Rahway, NJ) for about 3 weeks. They can get it started but the car dies after a few seconds. AFter that it's difficult to restart.
The tech's have no clue what's wrong.

The service manager states: "This is a new subaru franchise and we have no svx experience"
I realize that it's a vague and broad question, but any help would be appreciated.
* Registered users of the site do not see these ads.
pfobrien is offline  
Old 03-14-2001, 02:52 PM   #2
KEVINL
Scooby Newbie
 
Member#: 3525
Join Date: Jan 2001
Location: Prescott Az
Vehicle:
2004 Duramax W/500HP
And Want another STi

Post

It could be The IAC or Idle Air controll valve but I don't know if that causes it to be hard to start. But that will definantly cause it to stall
KEVINL is offline  
Old 03-15-2001, 11:46 AM   #3
arejay
Scooby Newbie
 
Member#: 1916
Join Date: Jul 2000
Location: Owensboro, KY
Post

Thanks to SJLWEL from the Yahoo club.

From “General Troubleshooting Table,” page. 113 Vol. ?, SM.
Engine stalls after initial Combustion: Probable causes listed in order of priority:

1. ECU power supply
2. Air flow sensor
3. By=pass air control solenoid valve
4. Auxiliary air control valve
5. Fuel Pump
6. Pressure regulator
7. Fuel injector
8. Water temperature sensor
9. Throttle sensor
10.Crank angle sensor 1
11.Crank angle sensor 2
12.Cam angle sensor
13.Ignitor
14.Ignition coil
15.Spark plug
arejay is offline  
Old 03-15-2001, 11:58 AM   #4
arejay
Scooby Newbie
 
Member#: 1916
Join Date: Jul 2000
Location: Owensboro, KY
Post

Thanks to eddycat2000 (Subaru Senior Master Technician) from the Yahoo Club.


<>

Yeah, tell him it's a car. It needs fuel, spark, compression and air to run. And if he can't find a tech that
can make it run, he's going to have a hard time keeping customers. Put a fuel gauge on it, hook up the
select monitor and find out what's going on. It might take some time to figure out, but it should be fairly
straight forward. Man I just do not understand where these people come from.
arejay is offline  
Old 03-15-2001, 02:14 PM   #5
pfobrien
Scooby Newbie
 
Member#: 950
Join Date: Feb 2000
Location: Spotswood, NJ USA
Vehicle:
'00 RS2.5 Coupe
Sedona Red Pearl

Post

Thanks > KL AJ & CW
I appreciate all the advice.
kvn will be moving it to another dealer with experience next week.

I bought my MY00 2.5 from bell a year ago, so I'm concerned for my suby down the road as well.

Just spoke to kvn, he's thinking of the Flemington NJ dealer.
pfobrien is offline  
Old 03-15-2001, 10:55 PM   #6
arejay
Scooby Newbie
 
Member#: 1916
Join Date: Jul 2000
Location: Owensboro, KY
Post

Okay, here's an interesting one. Compliments of Morlbnr of the Yahoo club:

Before any of the other steps, I would ask one question - When did this problem start? Did it start this fall?

The reason I ask this is I began having a starting problem last Fall. Never had it before. After the car spent a LOT of time at the local mechanic and then the dealer, who could not fix it, I got it back and "dealt" with it. When March came along, the problem went away. Then the "light" went on. Here in NJ they switch to a different (oxygenated)fuel in November and then back again March 1. The first time I filled the tank after March 1 the problem vanished and the car now starts first time, everytime again.

I don't know why it started to happen this year and not last year. Further, I don't know what I will do next year.
arejay is offline  
Old 03-16-2001, 12:01 AM   #7
arejay
Scooby Newbie
 
Member#: 1916
Join Date: Jul 2000
Location: Owensboro, KY
Post

If the tech needs to see an actual trouble shooting chart, tell him he can go here. I scanned it from the manual.
http://ia.yimg.com/3/65d42580/h/db4fee4c/Engcomp.jpg
arejay is offline  
Old 03-16-2001, 12:52 AM   #8
cwhalgren
Scooby Specialist
 
Member#: 1874
Join Date: Jul 2000
Location: Rockaway, NJ
Vehicle:
2007 WRB Sports XT

Thumbs down

I just said the same thing in kvnobrien's post, but you should really consider taking / having the car moved to a different dealer. These guys at Bell sound pretty incompetent, and I'd be worried what they'll do to the car in an attempt to 'fix' it.

BTW, they don't deserve your business. Let someone with better customer service than that earn your money.
cwhalgren is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1995 SVX problem ferruccio83 Texas Impreza Club Forum -- TXIC 7 01-26-2005 09:40 PM
1995 SVX problem ferruccio83 'Old School' Subaru Forum 2 01-26-2005 04:24 PM
SVX problems 92_Alcyone Newbies & FAQs 2 04-12-2004 12:17 PM
RS-T : SVX FPR swap... fixed the idle pressure problems 8Complex Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 0 06-27-2001 03:12 PM
more SVX-T problems kastle SVX Forum Archive 2 02-08-2001 05:01 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.