Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday July 13, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-24-2014, 06:21 PM   #1
DaishaFlegel
Scooby Newbie
 
Member#: 315501
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: NWIC
Location: bonney lake
Vehicle:
2005 wrx sti
black

Default codes 0021 and 0011

has anyone experienced codes 0011 and 0021 and what ended up being the problem? I'm getting these codes :/ thanks.
* Registered users of the site do not see these ads.
DaishaFlegel is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 06:25 PM   #2
Kuros
Scooby Specialist
 
Member#: 328669
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: SWIC
Location: Reno, NV
Vehicle:
2011 STi
Red

Default

I believe your car is trying to tell you that your AVC isnt working properly

Or actually, (after using google) P0011 : A Camshaft Position - Timing Over-Advanced or System Performance (Bank 1)




need more information on your car.

Mileage?
History?
Oil?
How much oil?
everything
Kuros is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 06:34 PM   #3
DaishaFlegel
Scooby Newbie
 
Member#: 315501
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: NWIC
Location: bonney lake
Vehicle:
2005 wrx sti
black

Default

Quote:
Originally Posted by Kuros View Post
I believe your car is trying to tell you that your AVC isnt working properly

Or actually, (after using google) P0011 : A Camshaft Position - Timing Over-Advanced or System Performance (Bank 1)

need more information on your car.

Mileage?
History?
Oil?
How much oil?
everything
146k miles, oil is good just had it changed a month ago and topped out off today, i drive my car hard and there's about 8k worth of new parts in my car to keep it running! Now my check engine light is on since yesterday and the cruise control light is flashing. I feel like I'm lacking power to guessing it's connected to the problem.
DaishaFlegel is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 08:06 PM   #4
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

those are usually the

i didnt change the oil frequently enough and used **** oil so now the engine is gonna blow up
codes


or 'codes of death'


yeah....not kidding
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 08:10 PM   #5
DaishaFlegel
Scooby Newbie
 
Member#: 315501
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: NWIC
Location: bonney lake
Vehicle:
2005 wrx sti
black

Default

Quote:
Originally Posted by Uncle Scotty View Post
those are usually the

i didnt change the oil frequently enough and used **** oil so now the engine is gonna blow up
codes

or 'codes of death'

yeah....not kidding
I changed the oil enough, but had an oil leak for quite some time until i could change the valve cover gaskets that was the problem sadly. The oil i used was from Japan like what pia sells.
DaishaFlegel is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 08:15 PM   #6
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

well.....we'll see.......maybe the turbo bearings are shredding and it will be all done, anyway

those codes are ALMOST ALWAYS the codes of death......and have been for years and years
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 08:21 PM   #7
DaishaFlegel
Scooby Newbie
 
Member#: 315501
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: NWIC
Location: bonney lake
Vehicle:
2005 wrx sti
black

Default

Quote:
Originally Posted by Uncle Scotty View Post
well.....we'll see.......maybe the turbo bearings are shredding and it will be all done, anyway

those codes are ALMOST ALWAYS the codes of death......and have been for years and years
That sucks, couldn't just be the cam shafts in 1 and 2? That's what some have said
DaishaFlegel is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 08:51 PM   #8
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

you need a subaru expert to help you on this
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2014, 10:27 PM   #9
joshc
Scooby Newbie
 
Member#: 307214
Join Date: Jan 2012
Default

Quote:
Originally Posted by Uncle Scotty View Post
those are usually the

i didnt change the oil frequently enough and used **** oil so now the engine is gonna blow up
codes


or 'codes of death'


yeah....not kidding
This my car is currently sitting at my local dealer( Gillman Southwest) I just bought my car used 2 months ago(54k bought 57k on it) was going in for first oil change and the night before I recieved the same code. Turns out rod bearings are done and metal shavings were lodging in the avcs soleniod. So definetly get a second opinion
joshc is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 11:19 AM   #10
DaishaFlegel
Scooby Newbie
 
Member#: 315501
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: NWIC
Location: bonney lake
Vehicle:
2005 wrx sti
black

Default

Quote:
Originally Posted by joshc View Post

This my car is currently sitting at my local dealer( Gillman Southwest) I just bought my car used 2 months ago(54k bought 57k on it) was going in for first oil change and the night before I recieved the same code. Turns out rod bearings are done and metal shavings were lodging in the avcs soleniod. So definetly get a second opinion
I'm taking it to subaru in Renton today well see what they say!
DaishaFlegel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.