Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday October 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Click here to visit TireRack
Brakes & Suspension Forum sponsored by The Tire Rack

Losing traction? Need new tires?
Click here to visit the NASIOC Upgrade Garage...
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Brakes, Steering & Suspension

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-22-2003, 10:54 AM   #1
Suba_Roo
Scooby Newbie
 
Member#: 5691
Join Date: Apr 2001
Chapter/Region: BAIC
Location: Redwood City, CA
Vehicle:
2001 2.5 RS
Silverthorn

Default Clunking sounds on long lefts with STI struts on GC6 (attention GTGUY(

My friend just had STI Type RA struts with STI tarmac springs installed on his 2000 RS. He has the STI top hats. He is now getting a "clunking" sound on long left hand turns.

Furthermore when he had it aligned the shop claimed to only be able to get -0.5 degrees of front camber, which might be a related problem.

Suggestions?
Diagnostics?
Help?

Rufus
* Registered users of the site do not see these ads.
Suba_Roo is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2003, 03:09 PM   #2
Suba_Roo
Scooby Newbie
 
Member#: 5691
Join Date: Apr 2001
Chapter/Region: BAIC
Location: Redwood City, CA
Vehicle:
2001 2.5 RS
Silverthorn

Default

24 views no replies eh?

Well we answered our own question. When the struts went in, so did a 6 piece set of the sti lateral links. Turns out the installer screwed up and installed the sti end links incorrectly. Instead of putting the end link on the knuckle, then the lateral link, the order was reversed causing the end link to bind ont he lateral link.

So if you end up with clunking after a lateral link install, double check that your installer isn't a moron.
Suba_Roo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Morning brake clunk / sounds scuffy for a few minutes normal on STi? overdose Brakes, Steering & Suspension 4 01-03-2006 01:39 PM
Front Left Version8 STi Strut Needed epoth Private 'Wanted' Classifieds 2 07-03-2004 08:22 PM
alignment with STI struts on '04 WRX charliek Brakes, Steering & Suspension 4 02-20-2004 08:43 PM
WRX Sedan STi/SPT strut/spring set fully assembled with STi strut tops. For Sale! boxerT Texas Impreza Club Forum -- TXIC 4 05-07-2003 12:13 PM
slight clunking sound when backing up with Rota tarmacs perhaps? Brakes, Steering & Suspension 2 07-29-2002 04:57 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.