Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday September 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Forester Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2001, 08:31 AM   #1
lupohki
Scooby Specialist
 
Member#: 3457
Join Date: Jan 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Herndon, VA
Vehicle:
2008 STi
DGM

Post New Forester owner here noticing some nuances .. something wrong?

Hi,

I took delivery of my new 2002 Forester L yesterday, and I've noticed a few things that irk me and was wondering if it was something wrong with just my car.

1) When I start the ignition, the engine shutters for a fraction of a second.

2) When I have it in P, I can feel the whole car shuttering sleightly (not as bad as when I'm starting the car), but in D the car is fine.

3) When I accelerate on the freeway, I hear a faint high pitch sound. It increases by however much I push the gas.

Are these things normal? I haven't asked my dealership yet. I would like to get whatever info I can before I confront them.

thanks

[This message has been edited by lupohki (edited May 03, 2001).]
* Registered users of the site do not see these ads.
lupohki is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2001, 08:54 AM   #2
ferretboy
Scooby Specialist
 
Member#: 4782
Join Date: Mar 2001
Chapter/Region: SCIC
Location: I'm not fast, you're just slow
Vehicle:
well SF9, AE92
SF9-Brack and AE92-faded

Post

Lupohki,
I have some of the same symptoms in my '01 but, no problems with driveability.
Quote:
1) When I start the ignition, the engine shutters for a fraction of a second.
thats your wonderful car coming alive!

Quote:
2) When I have it in P, I can feel the whole car shuttering sleightly (not as bad as when I'm starting the car), but in D the car is fine.
I think that it wants to be driven not parked.
Quote:
3) When I accelerate on the freeway, I hear a faint high pitch sound. It increases by however much I push the gas.
just typical engine noise...wait until you get an intake if you do..then you'll hear NOISE, but what a wonderful powerful sound it is.
Sorry if I seem like I'm just joking around, but I am..I have about 5K on my car and it drives superbly, no problems yet and yes I have experienced all these symptoms, but I don't think that they are symptoms of illness for your new vehicle. Congrats on a great choice for a car and welcome to the club.
~ferretboy signing out.
ferretboy is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2001, 10:45 AM   #3
Ken S
Scooby Newbie
 
Member#: 1895
Join Date: Jul 2000
Location: Bay Area, CA
Vehicle:
05 Leg GT Ltd. W
Silver

Post

The first two sound normal for the Forester. There's a bit more roughness to the engine when first starting up and there is a bit of charateristic light "shake" that comes and goes at idle.

The last noise may be something else. A friend of mine was getting some feedback in his right tweeter. A quick visit to the dealer fixed it right up.

Ken
Ken S is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2001, 02:04 PM   #4
lupohki
Scooby Specialist
 
Member#: 3457
Join Date: Jan 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Herndon, VA
Vehicle:
2008 STi
DGM

Post

Ferretboy,
I'd slap you if you were my dealer and told me that .. I made the same post on the Edmund's forester forum and 1 guy responded, but he says the engine isn't suppose to shutter, just "growl" and that it might be the ECU, Fuel injector, and/or CO2 sensor. DAMN, I just bought this car. Hope what he's saying isn't true. I'm going to test out another subaru on the lot and see if it happens on another car to be sure.

thanks for the info guys.
lupohki is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2001, 08:40 PM   #5
ferretboy
Scooby Specialist
 
Member#: 4782
Join Date: Mar 2001
Chapter/Region: SCIC
Location: I'm not fast, you're just slow
Vehicle:
well SF9, AE92
SF9-Brack and AE92-faded

Post

do keep us posted, perhaps my car is messed up and I don't even know it. Check your gas milage, I've been getting 22 on the average with heavy footed driving on streets and some highway.
~ferretboy loving the growl.
ferretboy is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2001, 10:36 AM   #6
Pikeadon
Scooby Specialist
 
Member#: 4422
Join Date: Feb 2001
Chapter/Region: TXIC
Location: College Station, TX
Vehicle:
00 RS
Yellow

Post

My forester idled rough for a couple of days and at idle the revs kept bouncing between like 4-7 hundred the check engine light came on. Dealer said it was a faulty O2 sensor replaced under warrenty, now its runnning much smoother. If yours is idling rough and the revs change its probally the same problem. One quick question when did the MYO2 foresters come out?
Pikeadon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any Forester Owners Here?? ...need some help... sixtoo Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 9 06-28-2010 02:21 PM
New Forester owner!!! draco159 Newbies & FAQs 0 08-08-2009 05:45 PM
No forester owners here???? POPOFF Forester Forum 23 10-24-2007 07:38 PM
Any Forester owners here? mobilezen Texas Impreza Club Forum -- TXIC 24 06-16-2005 12:48 PM
Any Forester owners here? herbXT Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 9 04-24-2004 04:54 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.