Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday April 2, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-27-2003, 12:24 AM   #1
Scooby79
Scooby Newbie
 
Member#: 26016
Join Date: Oct 2002
Location: CA
Vehicle:
2002 Impreza
Silver

Default AEM CAI check engine?

Hey,

I just installed my AEM CAI and after driving it for a while my check engine light came on? Has anyone had this problem before or know what to do?

Best,
Scooby79
* Registered users of the site do not see these ads.
Scooby79 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2003, 01:09 AM   #2
WORWRX
Scooby Newbie
 
Member#: 36078
Join Date: Apr 2003
Chapter/Region: South East
Location: Rock Hill, SC
Vehicle:
2003 WRX Sedan
PSM

Default

I've had an AEM CAI for three months now and no CEL.
WORWRX is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2003, 07:42 AM   #3
Bradus
Scooby Specialist
 
Member#: 10036
Join Date: Sep 2001
Chapter/Region: NESIC
Location: 42.698N 71.135W
Vehicle:
2008 Infiniti G35x
Volvo XC90-T6

Default

Check the MAF sensor; is it screw on tight? Mine came loose after a few days of driving and caused a CEL. It wasn't THAT loose but it was enough to throw the CEL. I had no problems after that.

Don't forget to disconnect the battery afterwards to reset the ECU.

David
Bradus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
909 fs: aem CAI, gruppe-s STI engine mount and tranny mount, hoodscoops kenny08 SCIC Private Classifieds 0 06-12-2006 04:39 AM
Injen CAI caused check engine light on STI porshkilr Service & Maintenance 5 08-02-2005 10:04 PM
check engine light after installing injen cai RuCKuS Normally Aspirated Powertrain 12 09-29-2002 10:16 PM
Check engine light after CAI install MporTluvR General Community 10 01-16-2002 10:18 PM
Painting AEM CAI black to make a "stock engine bay" look... IMPREZive 02 WRX Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 9 11-30-2001 03:10 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.