Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Mid West Subaru Owners Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-29-2003, 09:55 AM   #1
NGNIOUS
Scooby Newbie
 
Member#: 11771
Join Date: Oct 2001
Location: Chicago, IL
Vehicle:
2002 WRX
Blue w/LimoTints + Rotas

Default All who bought there WRX at Mid City Subaru--> CEL ?

I've been having CEL issues w/ MISFIRE in CYL #'s 2,3, and 4

I brought my car into service this morning to Mid City Nissa\Subaru and they told me that they had 7 other owners of WRX's from that dealer only(they talked to the Subaru Rep. about it) and it was caused by using Amoco Ultimate.

Is this true?

I asked what gas can I use and they said any other kind.

I just am curious to see if other people are having the same issue or is this a load a crap.

Post away

Thanks,
Richie Rich
* Registered users of the site do not see these ads.
NGNIOUS is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2003, 09:59 AM   #2
blue-sun
Scooby Guru
 
Member#: 15934
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: MWSOC
Location: Yorkville,IL RIP Chee :(
Vehicle:
08.5 Mazdaspeed3
Crystal White Pearl

Default

I have been using Amoco soley for a while, and no CEL's other than that stupid "cat inef" code.

Tell them to bite you. . .or not. . .

WRXemALL
david
blue-sun is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2003, 10:05 AM   #3
mizar
Scooby Specialist
 
Member#: 20293
Join Date: Jun 2002
Chapter/Region: MWSOC
Location: NW Indiana
Vehicle:
03 wrx
1820 makes my area tingle

Default

a couple of us have had bad tanks of amoco gas..

myself, revision, and jorge..

but that is besides the point

its a joke if they think that bad fuel caused misfires...

it would have to be some of the worst fuel ever..
mizar is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2003, 10:13 AM   #4
NGNIOUS
Scooby Newbie
 
Member#: 11771
Join Date: Oct 2001
Location: Chicago, IL
Vehicle:
2002 WRX
Blue w/LimoTints + Rotas

Default

That is what I figured. Looks like I am in for another fight w/ the Service guys.

I was hoping they were better than SOS.

They did replace my Chattering Clutch under warranty w/ no questions asked as opposed to SOS where they could not(did not) want to replicate the problem.

Keep more coming. The more posts I have the more I can throw it back in their face.

I personally think it is the Spark Plugs. I have 31000 miles so far and have been having this CEL for a few months now.

Man do I love SUBARU
NGNIOUS is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2003, 10:15 AM   #5
mizar
Scooby Specialist
 
Member#: 20293
Join Date: Jun 2002
Chapter/Region: MWSOC
Location: NW Indiana
Vehicle:
03 wrx
1820 makes my area tingle

Default

even on my WORST tank of gas the only thing i would get is some knocking and higher egt's

never ever heard of a full blow misfire from fuel quality :/
mizar is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2003, 11:05 AM   #6
wrx_freak
Scooby Newbie
 
Member#: 16449
Join Date: Mar 2002
Location: Elk Grove IL.
Vehicle:
2001 Lexus IS300
Former Subaru Owner

Default

I've been using Amoco for about a year now, but my last filled with them a day after my CEL went on & i hearing misfiring, I think amoco is getting bad about the gas, but dunno.

jonel
wrx_freak is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2003, 11:13 AM   #7
Cjchaps
Scooby Specialist
 
Member#: 3181
Join Date: Dec 2000
Location: Chicago Burbs
Vehicle:
07 Rav4
Silver

Default

I got my WRX on one of the first batches from Mid City 2 years ago or so. I had one CE that went away after a few hundred miles. I Just got another CE, but I haven't taken it in yet. I only use shell premium gas with it.
Cjchaps is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2003, 03:22 PM   #8
NGNIOUS
Scooby Newbie
 
Member#: 11771
Join Date: Oct 2001
Location: Chicago, IL
Vehicle:
2002 WRX
Blue w/LimoTints + Rotas

Thumbs down

Well they called me back and the B^llsh^t has begun.

They said not to use Amoco Ultimate because that is what is causing the CEL.

I can't believe they could say that the MISFIRES in 2,3,and 4 are caused by bad gas only from 1 specific company.

I have had these CEL's for months and that is the crap they give me.

I hope they don't think I am paying the b^llsh^t $95.00 to reset the code.

NGNIOUS is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2003, 03:24 PM   #9
NGNIOUS
Scooby Newbie
 
Member#: 11771
Join Date: Oct 2001
Location: Chicago, IL
Vehicle:
2002 WRX
Blue w/LimoTints + Rotas

Default

Well I feel a little better. I called them and there is at least No Charge for the CEL reset.

I'll keep Ya'll posted after I get a new tank o' gas.
NGNIOUS is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2003, 05:05 PM   #10
Imprezzed22
Scooby Newbie
 
Member#: 38297
Join Date: Jun 2003
Location: north side chicago
Vehicle:
2003 wrx
midnight black pearl

Default mid city

i got mine at midcity and have had no problems i have gotten some bad gas from amaco so i use shell or mobile now .
Imprezzed22 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2003, 07:19 PM   #11
impez
Scooby Newbie
 
Member#: 3622
Join Date: Jan 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chicago and beyond
Vehicle:
2002 WRX
Platinum Visa Metallic

Default

I bought my car from them in early 2001.

I haven't been back to that dive since.

I've had one cel, a crank position sensor issue, and it was replaced under warranty at another dealership.

I don't know about Mid*hity's service, but if it's as shady as their sales, run.
impez is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2003, 10:49 PM   #12
NGNIOUS
Scooby Newbie
 
Member#: 11771
Join Date: Oct 2001
Location: Chicago, IL
Vehicle:
2002 WRX
Blue w/LimoTints + Rotas

Default

Well it has been 1 week on a new tank of gas from Mobile and NO CEL. I still cannot belive it but whatever works.

Thanks for all your help,
Richie Rich
NGNIOUS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Whos the guy who bought a WRX TR from carter subaru? Girn26 Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 12 12-14-2006 10:07 PM
Car got broken into at Mid City Subaru! NGNIOUS Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 7 10-29-2003 08:33 AM
Who bought an Evo at GIllman subaru? WRXMaster Texas Impreza Club Forum -- TXIC 2 05-09-2003 11:13 AM
Who bought a WRX at Sub of Schaumburg?? MARTY5446 Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 8 04-07-2001 02:02 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.