Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday August 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-11-2003, 06:54 PM   #1
Brindor2.5
Scooby Newbie
 
Member#: 40657
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: NESIC
Location: Maine
Vehicle:
2008 Impreza WRX
Spark Silver

Default *caution Sparks*

I had quite a thing happen to me today. I was driving through town and suddenly my car was dying!! It wouldn't accelerate at all, just kind of jut down the road. My check engine light would come and then go off, then on again and off again. I was able to limp home and open the hood and saw that one of the wring plugs for the sparkplugs had come off! I took a closer look and found that it had been blown off! The end of the sparkplug was still stuck in the wring end. I got the spark plug out and was able to put it in the rubber end and take the connector out and screw it back on. Put the spark plug back in and baby runs fine now. Has anyone ever had this happen before!?!?

As and added question/concern there was grim on the rubber wiring and end of sparkplug that was not there before. I checked all the sparkplugs and found them to be loose. So I tightened them back up again. What is going on, does anyone have an idea? Did I just not tighten them on enough? I installed new plugs three weeks ago (no OEM).
* Registered users of the site do not see these ads.
Brindor2.5 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2003, 07:20 PM   #2
North Ursalia
Miss You Mom
Oct 1940 - Feb 2008

Super Moderator
 
Member#: 809
Join Date: Jan 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: NH, Land Of Many Trees
Vehicle:
2000 2.5 RS, '14 For
92 5MT SVX

Default

Was this before or after your detonation problem from your other thread? I had a spark plug loosen and back out of my block once (that was fun ) and I've had my plug wires (Magnecore at the time) blow off for no really good reason- I went back to stock wires to the betterment of my car's happiness .


Brian

North Ursalia is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2003, 08:54 PM   #3
svx_commuter
Scooby Newbie
 
Member#: 41373
Join Date: Aug 2003
Location: North Jersey
Vehicle:
1997 Impreza
Black

Default

I had a Legacy EJ22 do that once. I thought the engine was dead the noise was so bad. It was a lease so I had it towed to the dealer. They put the plug back in. Yup no tight enough on the install. They got that crush washer on the plugs?
svx_commuter is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2003, 09:40 PM   #4
Brindor2.5
Scooby Newbie
 
Member#: 40657
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: NESIC
Location: Maine
Vehicle:
2008 Impreza WRX
Spark Silver

Default

Well my cars been knock knock knocking for a while now.

Yeah it does have the washer on them. I got nervous when I was installing them because I wanted them on tight but the first one I tightened on slipped the tread when I put it on I guess a little to tight so was easy on the rest.
Brindor2.5 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2003, 11:53 PM   #5
bbbwrx
Scooby Specialist
 
Member#: 32734
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: RMIC
Default

For the future if you plug has a cruch gasket the you want to tighten you pulg to hand tight the 1/4 turn past. If it has an old(previously crushed) gasket or it is the tapered kind do a 1/16 turn past tight
this is what i do and I have never had a problem. Or you could just use the torque spec but torque specs are for pussys right

BEN
bbbwrx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CAUTION! Armor All Cleaning Wipes!! bryanw South East Region Forum 15 05-11-2001 09:22 AM
Caution - Lug Nuts! PunksWRX Brakes, Steering & Suspension 15 04-12-2001 05:30 PM
Caution north-west nor-easter comming Jaxx North West Impreza Club Forum -- NWIC 4 03-08-2001 01:59 PM
a caution to nj drivers on rt78 njpreza General Forum Archive 10 11-08-2000 12:39 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.