Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-30-2003, 01:59 PM   #1
OhMy
Scooby Newbie
 
Member#: 41798
Join Date: Aug 2003
Location: Sacramento, CA
Default Build date for STi with ECU reflash?

Hey, does anyone know the build date that has the new ECU reflash (to eliminate Ping) on the Sti's? Mine was bought in August with a 6/03 build date. I have yet to hear it ping. Do I need to reflash it?

I am considering getting Vishnu stage 1 anyways... so may just wait for that.

I saw this in another thread when I did a search on this topic:

-snip-
If you're just taking delivery of your car now, chances are it's already got the updated ECU. I got mine in Early August (build date 06/03) and it hasn't pinged once, and believe me I know what it sounds like. I had an older BMW that would ping like a mofo when the timing wasn't set right.
* Registered users of the site do not see these ads.
OhMy is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2003, 02:33 PM   #2
singletrack
Scooby Specialist
 
Member#: 42440
Join Date: Aug 2003
Location: Pittsburgh, PA
Vehicle:
04 Impreza WRX STi
Platinum Silver

Default Re: Build date for STi with ECU reflash?

Quote:
Originally posted by OhMy
Hey, does anyone know the build date that has the new ECU reflash (to eliminate Ping) on the Sti's? Mine was bought in August with a 6/03 build date. I have yet to hear it ping. Do I need to reflash it?

I am considering getting Vishnu stage 1 anyways... so may just wait for that.

I saw this in another thread when I did a search on this topic:

-snip-
If you're just taking delivery of your car now, chances are it's already got the updated ECU. I got mine in Early August (build date 06/03) and it hasn't pinged once, and believe me I know what it sounds like. I had an older BMW that would ping like a mofo when the timing wasn't set right.
Nobody seems to know if the new image is shipping on all cars and what dates have what code. I have a 06/03 and no pings yet with 1300 miles on 93 octane BP/Amoco.

-st
singletrack is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2003, 05:03 PM   #3
jagcars26
Scooby Specialist
 
Member#: 2394
Join Date: Sep 2000
Chapter/Region: MAIC
Location: Bel Air Md.
Vehicle:
2005 Legacy GT wagon
2009 Forester X

Default

Build date 7/03,,2300 miles,never a ping,Amoco 93 always


Rudy
jagcars26 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2003, 05:20 PM   #4
OhMy
Scooby Newbie
 
Member#: 41798
Join Date: Aug 2003
Location: Sacramento, CA
Default

Here is the funny thing... my build is 6/03 and I run 91/92 in California and I have yet to hear a ping with WOT 3500-4500rpm. I don't go over 4500 RPM yet... as I only have 750 miles on it.

Maybe I already have the new file.
OhMy is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2003, 08:31 PM   #5
z
Scooby Specialist
 
Member#: 41762
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: International
Location: House of Pancakes
Vehicle:
04 STi
CT-DE-FL rinse+repeat

Default

update- that was my -snip- at the top...

3500 miles and still, not 1 ping. and I go WOT a LOT!!
z is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2003, 10:14 PM   #6
finger123
Scooby Newbie
 
Member#: 42594
Join Date: Aug 2003
Vehicle:
04 STI
black on Black wheels

Default

my build date says it is 5/03. never heard a ping what so ever. using only 93 octane.
finger123 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2003, 12:59 AM   #7
cgroppi
Scooby Newbie
 
Member#: 37002
Join Date: May 2003
Chapter/Region: SWIC
Location: Tempe, AZ
Vehicle:
2004 STi
Silver/Gold

Default

I have a 06/03 build date. 1300 miles on 91 octane pump gas in Arizona. All but 2 tanks of gas have been Texaco. No obvious ping yet, and since 1000 miles I've taken it out a few times and tried to make it ping. Maybe the pinging is really subtle and I'm confusing it with some other noise, but from how people describe it, I doubt that.

1300 miles is not that much, though. Maybe my luck will run out.
cgroppi is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2003, 12:24 PM   #8
wolverine
Scooby Newbie
 
Member#: 36571
Join Date: May 2003
Location: NorCal
Vehicle:
2004 WRX STi
Black & gold

Default

OhMy,

Maybe you had yours reflashed already Anyways, if you have doubts, you can always go to the dealer and see if they can pull the firmware version on your ECU and see if it is reflashed yet.

Personally, I had mine reflashed (yes, you knew ), and I haven't got any ping (other 2 pings the day right after the reflash) at all, no matter how hard I drive--and I have the knocklink, so I know for sure it is not making any beep! Seems like the ECU learns its lessons well now. Also, I have noticed much smoother acceleration now. This thread on Shiv's dyno on a reflashed STi confirms this:

http://forums.nasioc.com/forums/show...hreadid=428704

--ln
wolverine is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2003, 05:59 AM   #9
methinkadoo
Scooby Newbie
 
Member#: 37419
Join Date: May 2003
Default

where do you check your build date?
methinkadoo is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2003, 10:37 AM   #10
singletrack
Scooby Specialist
 
Member#: 42440
Join Date: Aug 2003
Location: Pittsburgh, PA
Vehicle:
04 Impreza WRX STi
Platinum Silver

Default

Quote:
Originally posted by methinkadoo
where do you check your build date?
Inside of driver side door well.

-st
singletrack is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2003, 04:48 PM   #11
methinkadoo
Scooby Newbie
 
Member#: 37419
Join Date: May 2003
Default

cool thanks. mines was manufactured 8/03
methinkadoo is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 12:43 PM   #12
GHOS Ti
Scooby Newbie
 
Member#: 42067
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: SCIC
Location: Orange County
Vehicle:
gara ge not big enou
gh...need more space

Default

Purchased mine on 8/03
build 6/03
I don't hear any sort of ping...maybe reflashed before I purchased?

Possibly great batch of make!
GHOS Ti is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 02:23 PM   #13
Blue04Sti
Scooby Newbie
 
Member#: 42495
Join Date: Aug 2003
Location: Orlando
Default

Mine was built 04/03 3,200 miles no pings on Amoco 93
Blue04Sti is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2003, 09:53 AM   #14
BlackWRX
Scooby Newbie
 
Member#: 17208
Join Date: Apr 2002
Location: VA
Vehicle:
2004 Porsche 996 TT
BLACK

Default no pings

over 5600 miles with a delivery date in June with zero pings :-)..
BlackWRX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What is the earliest build date for the WRX flyinghighlm General Community 15 11-18-2012 04:04 PM
help with ecu reflash NorCalSubie07 Open Source Reflashes 3 05-03-2008 06:52 PM
Need help with ecu reflash timberwolfmedia Factory 2.0L Turbo Powertrain 7 02-09-2007 08:05 PM
will my electronic dump create problems with ECU reflash? jefersun Engine Management & Tuning 3 10-27-2003 06:20 AM
Any bad exp. with ECU reflash base maps? ChrisF Engine Management & Tuning 4 05-03-2003 04:14 AM


All times are GMT -4. The time now is 05:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.