Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Southern California Impreza Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Southern California Impreza Club Forum -- SCIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2003, 10:07 PM   #1
STEALTH-WRX
Scooby Specialist
 
Member#: 7822
Join Date: Jun 2001
Chapter/Region: SCIC
Location: Huntington Beach, California
Vehicle:
2002 WRX
Multi layer snot green

Default Need some help locally with my car. Can anyone help. ECU related

I am having trouble starting my car. It was fine two days ago but i cannot get it to start at all. Can anyone help me out locally. I may have missed something or am not aware. Its pretty frustrating. Thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
STEALTH-WRX is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2003, 11:10 PM   #2
WRXzard
Scooby Newbie
 
Member#: 14855
Join Date: Jan 2002
Default

Its hard to point you in any direction with out more information.
Did it just cut off or did you leave it over night and it just didnt start the next morning ?

From what I saw on your posts you are using the stock ECU to fire it up the first time. Its hard to say if its a electrical problem or if its a mechanical problem. You need to look for clues. Also be careful in that your running 800cc injectors and if you have been testing it out with the stock ECU it would be running super rich.

Here is what I would look at first.

Check fuses if blown.
Check ECU wiring (slow burnout meaning ran for a few days and stopped could be a fried wire of weak connection.
Check the oil. Just to see of there are any engine issues (coolant
in oil which would point to head or gasket problem.)
Check plug if fouled from injectors.
Check inner cooler setup. (exchanger setup) small leak
Check MAF or MAP sensor setup.

Look at these as starting points. Its hard to call the best starting point. If the above doesnt get you any where. I would use the manual to my advantage. Get a Manual and look at the trouble shooting section and work your way down the list. I know you have a lot of mods but just use it as a reference to guide you through.

WRXzard
WRXzard is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 01:10 AM   #3
STEALTH-WRX
Scooby Specialist
 
Member#: 7822
Join Date: Jun 2001
Chapter/Region: SCIC
Location: Huntington Beach, California
Vehicle:
2002 WRX
Multi layer snot green

Default

So far there is no fues blow, no head gasket problem, the intercooler is not hook up at the moment, and there is no maf sensor. It should be fine. I am thinking the plugs are covered in gas. I just got two more sets so i am going to try that first thing in the morning.
STEALTH-WRX is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 01:32 AM   #4
AWJunkies
Scooby Specialist
 
Member#: 32934
Join Date: Feb 2003
Location: Dallas
Vehicle:
99 2.5RS JDM WRX
silver

Default

How far away are you to san diego. I would love to help and share notes. I can help trouble shoot mechanical or wiring. Would you buy me lunch to drive up there?
AWJunkies is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 01:47 AM   #5
STEALTH-WRX
Scooby Specialist
 
Member#: 7822
Join Date: Jun 2001
Chapter/Region: SCIC
Location: Huntington Beach, California
Vehicle:
2002 WRX
Multi layer snot green

Default

Hmm i dont know how far exactly. If you would like to come up ill buy lunch. I dont have much money but if its under $10.00, sure.
pm me.
STEALTH-WRX is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 02:01 PM   #6
mattjk
*** Banned ***
 
Member#: 16615
Join Date: Mar 2002
Location: Huntington Beach
Vehicle:
I ♥ my TE51
2009 Nissan 370z

Default

Have you checked the obvious things first?

Are you getting Spark and is the Fuel pump working. Are the injectors firing (check with ohm meter).

If you are getting the basics, maybe the timing is off 180*?
When is cranks, does the cranking speed speed up or slow down rapidly?
mattjk is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 02:03 PM   #7
mlambert
Scooby Guru
 
Member#: 13831
Join Date: Jan 2002
Location: 99 problems but a bitch aint 1
Default

Nick I'll come over and toss ideas off you, if you'll let me
mlambert is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 02:03 PM   #8
mattjk
*** Banned ***
 
Member#: 16615
Join Date: Mar 2002
Location: Huntington Beach
Vehicle:
I ♥ my TE51
2009 Nissan 370z

Default

Quote:
Originally posted by mlambert
Nick I'll come over and toss your salad, if you'll let me
sw00n!!!
mattjk is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 02:08 PM   #9
mlambert
Scooby Guru
 
Member#: 13831
Join Date: Jan 2002
Location: 99 problems but a bitch aint 1
Default

stop decoding my secret messages Mr. JK
mlambert is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 02:22 PM   #10
STEALTH-WRX
Scooby Specialist
 
Member#: 7822
Join Date: Jun 2001
Chapter/Region: SCIC
Location: Huntington Beach, California
Vehicle:
2002 WRX
Multi layer snot green

Default

cool. i will be working on it at 1:00. cruise on over. plus we can start with the autronic and hone our tuning skills that dont exist yet.
STEALTH-WRX is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 02:26 PM   #11
G-force
Scooby Specialist
 
Member#: 14104
Join Date: Jan 2002
Location: Los Angeles, CA
Vehicle:
UBER ILikeItLongAndH
ardDeepandSmoothEverSoCoo

Default

Quote:
Originally posted by mlambert
stop decoding my secret messages Mr. JK
i wish i had the ultra-cool mlamby infrared laser chromatic bifocal SCIC love-sick decoder glasses...
G-force is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 03:32 PM   #12
WRXzard
Scooby Newbie
 
Member#: 14855
Join Date: Jan 2002
Default

If you think or see that there may bee an issues with gas on the plugs that could be ring washout. Depending on what you mean by gas. It could be carbon build up or if it is ring washout. Sometimes the gas washes the oil seal from around the rings or worse and causes a compression loss. If you see serious carbon build up then you need to flush/clean it out.

Its really hard to say so many directions to go.

WRXzard
WRXzard is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 03:39 PM   #13
mattjk
*** Banned ***
 
Member#: 16615
Join Date: Mar 2002
Location: Huntington Beach
Vehicle:
I ♥ my TE51
2009 Nissan 370z

Default

just plug the stock ecu in and rev it out slowly until the black smoke disapears, then try again.
mattjk is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 04:03 PM   #14
mlambert
Scooby Guru
 
Member#: 13831
Join Date: Jan 2002
Location: 99 problems but a bitch aint 1
Default

nick if you read this, ill be over after that A's game. Sox just pulled ahead, good game
mlambert is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2003, 11:03 PM   #15
STEALTH-WRX
Scooby Specialist
 
Member#: 7822
Join Date: Jun 2001
Chapter/Region: SCIC
Location: Huntington Beach, California
Vehicle:
2002 WRX
Multi layer snot green

Default

I just drove the car up and down my street. Mlambert was sitting in the back seat. I am running it with the stock ecu and i dont know how its even running but it is working out okay without the maf sensor. The fuel pressure is a little low to help with the big injectors. Let me say that this car is very very fast. Its set at 12 psi and the water was not pumping through the intercooler at the time. I didnt go over 4500 rpm and this thing pulls harder then my car ever has. I am having complications with my autronic but that will be dealt with this week. Once this thing is dialed in it will be fun.
STEALTH-WRX is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2003, 09:09 AM   #16
totoherbs
Scooby Guru
 
Member#: 7321
Join Date: Jun 2001
Chapter/Region: NESIC
Location: waltham, ma
Vehicle:
.... 122 IggPoints
Work... ahhh... so tired.

Default

Cool beans... what kid of boost did you see and when did it start to spooll?

I bet is sounded bad ass.

Quote:
How far away are you to san diego.
I made it from La jolla in like an hour 20... going a "sane" speed.
totoherbs is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need a logo designed for Evail Motorsports can anyone help?? mrtrex Off-Topic 0 10-14-2005 02:16 PM
Need box to ship my hood. Can anyone help me out STEALTH-WRX Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 4 04-11-2004 05:51 AM
can anybody help me with my car godfather2112 Rocky Mountains Impreza Club Forum -- RMIC 0 03-29-2004 01:46 AM
I need to borrow two stock wrx wheels, can anyone help? maaw Bay Area Impreza Club Forum -- BAIC 4 12-28-2003 03:00 PM
('93-'01) I need a new carpet for my car, can someone help me? The Wraith Impreza Forum 3 06-08-2001 12:52 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.