Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday June 3, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-05-2003, 06:11 PM   #1
T-WRX Racer
Scooby Newbie
 
Member#: 21530
Join Date: Jul 2002
Location: Birmingham, AL
Vehicle:
2004 STI--evo killer
12.920@103.26mph---stock

Default ABS light and NO DCCD Light

My ABS light is on and my DCCD light indicator on speedo is not functional. The light on the manual/auto button is on. It feels like the car is stuck in full rear bias. I haven't done anything special. As a matter of fact I am not sure when it started. I just noticed when driving yesterday. My car only has 4000 miles on it. I just had a sterio installed. Do you guys think they could have left a connection un hooked?
I thought I would check with the guru's before taking it in to the dealer
Let me know if anyone else has had this problem, your help is appreciated.
* Registered users of the site do not see these ads.
T-WRX Racer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 11-05-2003, 07:05 PM   #2
cdvma
Scooby Specialist
 
Member#: 21980
Join Date: Jul 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Central MA
Vehicle:
2002 PSM WRX (Sold)
2009 BMW X5

Default

I'd take it to the dealer before tinkering with it yourself and risk breaking something. You are well under waranty and you should take advantage of it.
cdvma is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 07:38 PM   #3
Jon [in CT]
*** Banned ***
 
Member#: 2992
Join Date: Nov 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: Connecticut, USA
Vehicle:
02 WRX Sedan
Silver

Default

I think, but it's impossible to be sure, that kb3drfsti has reported an ABS light problem in thread http://forums.nasioc.com/forums/show...hreadid=448376.
Jon [in CT] is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 10:16 PM   #4
ANZAC_1915
Moderator
 
Member#: 456
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: NWIC
Location: Redmond, WA, USA
Vehicle:
2008 Forester XT
Steel Gray Metallic

Default

DCCD goes offline when ABS is dead (it relies on ABS tone inputs). Get the car to the dealer ASAP to get the ABS fixed.

By full rear bias you mean "fully open".
ANZAC_1915 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 10:19 PM   #5
ANZAC_1915
Moderator
 
Member#: 456
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: NWIC
Location: Redmond, WA, USA
Vehicle:
2008 Forester XT
Steel Gray Metallic

Default

BTW, your post is in the wrong forum. This is the 2.5 factory turbo engine forum.

Because your issue involves both ABS and driveline, I suggest you post in the STi forum... oh wait.

Glenn

http://www.sti-buki.com
ANZAC_1915 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2003, 12:51 PM   #6
aschnell
Scooby Newbie
 
Member#: 1068
Join Date: Mar 2000
Location: NH
Vehicle:
2008 STI
OBP

Default

I had the same problem with my car. It was after I did the alarm install. I forgot to put the DCCD connector back in. Oops. The DCCD control box is located behind the glove box, check the connector there. It is easy to see and get at without taking out the glove box.

Hope this helps.
aschnell is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2003, 06:35 PM   #7
T-WRX Racer
Scooby Newbie
 
Member#: 21530
Join Date: Jul 2002
Location: Birmingham, AL
Vehicle:
2004 STI--evo killer
12.920@103.26mph---stock

Default

thks aschnell, same problem here
T-WRX Racer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ABS, Airbag, and Rear Diff light on after washing engine Acejam2k Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 6 06-02-2010 12:32 PM
Intermittent Batt and Brake light and no clock. atrodger Electrical & Lighting 10 08-11-2009 11:19 PM
NO dash lights and climate control lights blkbdrx Electrical & Lighting 4 10-24-2003 10:09 PM
Check Engine Light, and no help from the dealership RChampion Normally Aspirated Powertrain 8 08-19-2002 11:43 AM
Help! CE light and no idea why??? Robmat Normally Aspirated Powertrain 5 08-09-2001 07:25 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.