Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday December 26, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-21-2003, 03:40 PM   #1
awd4ever
Scooby Specialist
 
Member#: 31573
Join Date: Jan 2003
Chapter/Region: NWIC
Location: land of kirk
Vehicle:
I found the
meaning of life!

Default weird CEL - O2 responce too slow

My car was damn near frozen stiff in the morning, i gave it about a min, min an' a half to warm up, then drove to work. About 5 minutes later i get a CEL. My trusty OBDII reader told me: Bank 1 O2 sensor slow responce.

What does it mean, and what caused it?

Thanks
Alex-
* Registered users of the site do not see these ads.
awd4ever is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2003, 08:51 PM   #2
m750
Scooby Guru
 
Member#: 2278
Join Date: Sep 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: Pepperell MA
Vehicle:
8Sti | 07 allez
White | Comp

Default

a slow 02 sensor, they tend to get non responsive after a while, 02 sensors are wear items, like pretty much any other part on the car...
AO
m750 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2003, 09:28 PM   #3
awd4ever
Scooby Specialist
 
Member#: 31573
Join Date: Jan 2003
Chapter/Region: NWIC
Location: land of kirk
Vehicle:
I found the
meaning of life!

Default

does it imply i need a new o2, or should i just let my car warm up a bit more next time?
awd4ever is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2003, 03:50 PM   #4
garface
Scooby Guru
 
Member#: 1581
Join Date: Jun 2000
Chapter/Region: Tri-State
Location: yonkers, ny
Vehicle:
MY00 RS/STi7
MY01 RS Both Silverthorne

Default

I have a front one if you need it.
garface is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2003, 03:52 PM   #5
incorporeal
Guest
 
Member#:
Default

Its because of the cold weather.


FTW
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Diagnose...CEL: Rear O2 sensor circuit slow response MF-DIF Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 6 10-05-2005 02:17 PM
Stock 04 WRX, CEL - O2 sensor, slow response... Spectre186 Service & Maintenance 4 06-22-2005 07:06 AM
HELP CEL# P0139: O2 Sensor CKT slow response (Bank 1 Sensor) Jonny Oh Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 10 12-28-2004 01:32 AM
HELP!! CEL# P0139: O2 Sensor CKT slow response (Bank 1 Sensor) Jonny Oh Tri-State Area Forum 4 12-09-2004 09:04 PM
My RS is too slow... OG General Forum Archive 13 06-22-2000 07:43 AM


All times are GMT -4. The time now is 02:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.