Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday October 31, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Subaru Conversions

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2004, 06:22 PM   #1
smacksube
Scooby Specialist
 
Member#: 4067
Join Date: Feb 2001
Vehicle:
01 2.5 rs
silver

Question ej20g injector problems

ok....so after one by one getting rid of ECU codes, i'm down to 14,15,16, and 17....error codes for the 4 fuel injectors. they're being grounded through the ecu this time. the injectors themselves are fine, the wire contiuity checks out. strange thing is though, when the ecu is powered up, i only register 1.63 volts going out of each injector wire. the manuals say i should see 10 - 13. any input? thanks.
* Registered users of the site do not see these ads.
smacksube is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2004, 08:18 PM   #2
Scoobie Steve
Scooby Specialist
 
Member#: 2289
Join Date: Sep 2000
Chapter/Region: Tri-State
Location: Bangor, PA
Vehicle:
1998 11.87@112mph
Subaru L Ver 6 STi Type R

Default

One terminal of the injector is connected to a switched 12v, I think its the yellow wire with red tracer, the other wire goes to the ecu and the ecu grounds it to fire the injector. With the ign ON you should see 12v at the injector terminal at the ecu. If you crank the engine the voltage will go from 12v to 0v very quickly. I would check to see if you have 12v at the injectors. If there is then would check for a bad ground.
Scoobie Steve is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2004, 08:28 PM   #3
bobturismo
Scooby Specialist
 
Member#: 42145
Join Date: Aug 2003
Location: cruizin' down the street in my
Vehicle:
6-4 jockin da bish-
es and slappin the hoes.

Default

Quote:
Originally posted by smacksube
ok....so after one by one getting rid of ECU codes, i'm down to 14,15,16, and 17....error codes for the 4 fuel injectors. they're being grounded through the ecu this time. the injectors themselves are fine, the wire contiuity checks out. strange thing is though, when the ecu is powered up, i only register 1.63 volts going out of each injector wire. the manuals say i should see 10 - 13. any input? thanks.
make sure that you have the right plug on the right injector (front to back) that would give you a code for all of them, i swapped them to see what it would do, and it idled fine but it gave me 14 through 17
bobturismo is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 01:50 PM   #4
Structure828
*** Banned ***
 
Member#: 50488
Join Date: Dec 2003
Location: Orlando, FL.
Vehicle:
1999 GC8 ej20g!
Black

Default

Does ANYONE else have any input on this matter? If you do, please say.
Structure828 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2004, 03:12 PM   #5
bobturismo
Scooby Specialist
 
Member#: 42145
Join Date: Aug 2003
Location: cruizin' down the street in my
Vehicle:
6-4 jockin da bish-
es and slappin the hoes.

Default

Quote:
Originally posted by Structure828
Does ANYONE else have any input on this matter? If you do, please say.
check the resistence to ground on the computer and the vehicle, and then check the voltage going to the computer, if all that s good then the comp might be bad, you need more details, what did you mean "now its ground through the ecu" when wasn't it?,
does the car run?
bobturismo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my EJ20G injector flow results rob Pre-2002 Factory Turbo Powertrain 12 06-30-2012 02:25 AM
EJ20G injector o-rings and spacers rob Subaru Conversions 21 12-07-2006 10:43 PM
In need of EJ20G injectors Millencolin! Private 'Wanted' Classifieds 2 03-17-2006 01:35 PM
wtb ej20g injector silvialost Private 'Wanted' Classifieds 0 11-03-2005 03:00 PM
EJ20G Injectors NinNin Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 5 01-30-2002 03:37 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.