Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday November 27, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-19-2004, 06:28 PM   #1
WanganRunner
Scooby Specialist
 
Member#: 48091
Join Date: Nov 2003
Default Knocking sound in Reverse

Before I go into what it's doing, I'll say I've had it for less than a week. Also, I hit a rather sizable pothole with the front right wheel about 2 days after getting the car, didn't notice any problems, but I've found it a bit unstable on the highway since. Anyway:

Car makes an odd knocking/scraping sound in reverse, and only when it's in gear, not when it's in neutral coasting backwards. It makes no such noises in any forward gear, and the noise appears to be coming from the front right wheel area. It worries me that it only makes this noise when it's reversing under power and not also when coasting. Does anyone know what this could be?
* Registered users of the site do not see these ads.
WanganRunner is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2004, 09:27 PM   #2
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

Sounds like something broke when you hit the crater....beat get it checked out by the dealer...
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2004, 02:03 AM   #3
Charlie-III
Scooby Specialist
 
Member#: 30669
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: 07456, North NJ
Vehicle:
1998 Legacy 2.5GT
Silver Sleeper Wagon

Default

Hmmm....sounds like what my car had. Had a dealer do trans work, and they did not torque the center bearing mount for the driveshaft.

It is above the exhaust heat shield ~1' behind the rear of the trans.

Sounded really bad when backing up. Sounded quiet when I retorqued the 2 bolts.
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2004, 09:24 PM   #4
WanganRunner
Scooby Specialist
 
Member#: 48091
Join Date: Nov 2003
Default

Ok, so now I'm not in the least bit happy....

I called the dealer today and they told me they're currently in the process of tearing apart my tranny. They said it's definitely covered by the warranty (as they damned well better, cause no one does much abusive driving in F@#king reverse).

I reiterate:

I have had the car for 10 DAYS

There are 981 miles on it

And this crap is still happening. I REALLY like the car, but this is just ridiculous. I've never heard of a problem quite like this one before, so hopefully it's a fluke. Charlie, what you're saying sounds about right, and not too serious, although there's never been any work done on my car whatsoever, as it just got off the container ship from Japan like 2 weeks ago.....
WanganRunner is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
knocking vibration in reverse (06 wrx) English2 Transmission (AT/MT) & Driveline 0 02-01-2006 04:09 PM
Popping sound in reverse???? trite Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 11 12-12-2005 06:14 PM
Strange clicking/clattering sound in reverse. prototypeWRX Transmission (AT/MT) & Driveline 1 05-24-2005 04:57 AM
thump/thud sound in reverse/certain turns etc. etc. seasons Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 1 03-22-2005 12:38 PM
clunking sound in reverse boosteduuarex Newbies & FAQs 2 01-14-2003 06:57 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.