Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday July 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2004, 09:26 AM   #1
overdose
Scooby Specialist
 
Member#: 46399
Join Date: Oct 2003
Chapter/Region: MWSOC
Location: Grand Rapids, MI
Vehicle:
0000 Knows nothing,
about nothing.

Default Teeny tiny oil leak?

Well it leaked coolant so I had to replace the water pump, it leaked fuel when cold so I had to tighten up the fuel line clamps, now every once and a great while after a cold start I notice a very very slight smell of leaked oil, doesn't happen very often and it's not much in frequency (i.e. i changed the oil 2500 miles ago and not a drop is missing), any ideas where to check?

if it is leaking it's not even enough to really notice, cam seals & crank seal were inspected during tbelt/water pump replacement.

* Registered users of the site do not see these ads.
overdose is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2004, 10:27 AM   #2
4npower
Scooby Specialist
 
Member#: 9018
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: NOVA
Vehicle:
02 WRBP WRX
Slvr 06.5 Jeep Grnd SRT8

Default

Mines gone threw 2 sets of cam Seals and a Oil pump seal. Jack you car up lay under it and look on the driver side of the header and see if there and oil burns.
4npower is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2004, 10:34 AM   #3
overdose
Scooby Specialist
 
Member#: 46399
Join Date: Oct 2003
Chapter/Region: MWSOC
Location: Grand Rapids, MI
Vehicle:
0000 Knows nothing,
about nothing.

Default

were you noticing oil loss?
overdose is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2004, 10:38 AM   #4
4npower
Scooby Specialist
 
Member#: 9018
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: NOVA
Vehicle:
02 WRBP WRX
Slvr 06.5 Jeep Grnd SRT8

Default

no just smell after running it hard and driving in the snow. Took it to Subaru at 10k and had one set of cam seals done, 18k another set , 20k they said oooo it wasnt that it was a oil pump seal. And now at 26k still smell it and dont care b\c i change my oil every 2500 and i check it twice a week and it never changes on the dip stick.
4npower is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2004, 03:17 PM   #5
MarkRx
Scooby Specialist
 
Member#: 42242
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: TXIC
Location: ATX
Vehicle:
2006 STI
White

Default

are you using Mobil-1 ?
MarkRx is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2004, 05:38 PM   #6
overdose
Scooby Specialist
 
Member#: 46399
Join Date: Oct 2003
Chapter/Region: MWSOC
Location: Grand Rapids, MI
Vehicle:
0000 Knows nothing,
about nothing.

Default

i'm using mobil1, no noticable oil loss/consumption, just this slight smell very occaisionally
overdose is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2004, 08:19 PM   #7
4npower
Scooby Specialist
 
Member#: 9018
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: NOVA
Vehicle:
02 WRBP WRX
Slvr 06.5 Jeep Grnd SRT8

Default

If i recall i was at the time of the leaks
4npower is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2004, 10:38 AM   #8
03WRX83
Scooby Specialist
 
Member#: 30246
Join Date: Nov 2002
Vehicle:
0394 WRX/Supra
WRB/White

Default

i get an oil smell also... comes from right around just left of the TB, if your looking at it from the front of the car. Right about where you would put the Oil pressure sender. It seems on one of the hoses that there is some oil residue.
03WRX83 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2004, 08:34 AM   #9
Wheeler Bement
Scooby Specialist
 
Member#: 15652
Join Date: Feb 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: sugar land, katy
Vehicle:
2002 2.5L WRX Wag.
160K club

Default

Quote:
Originally posted by 03WRX83
i get an oil smell also... comes from right around just left of the TB, if your looking at it from the front of the car. Right about where you would put the Oil pressure sender. It seems on one of the hoses that there is some oil residue.
mine too, at it manages to blow up in the bottom of the IC, IC hoses, inlet tube...just about everything in the area. I took everything off one day and cleaned it up like it wwas new, put some high temp sealant goo on the hose and put it back on...it helped untill i moved the hose again
Wheeler Bement is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2004, 02:10 PM   #10
03WRX83
Scooby Specialist
 
Member#: 30246
Join Date: Nov 2002
Vehicle:
0394 WRX/Supra
WRB/White

Default

i wonder if its a faulty hose or something..
03WRX83 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2004, 10:25 PM   #11
WRX34
Scooby Specialist
 
Member#: 13364
Join Date: Dec 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: MI
Vehicle:
1996 GM8 caged,
99 V8 RSTi, 11' FXT

Default

Faulty CAR. lol...mine dumped oil a tiny bit then BAM...a Qt every 500 miles. Turbo seal we fig'd....replace n rebuild...3k later...BAM same thing...I wonder if I have something stuck in the coolant lines that heats the turbo up too much?!?!

Ur guys sounds like u need a catch can. All turbo car's get oil in the intake And those "return" vaccum lines, one runs to the PCV...check if ur's is still good.


WRX34
WRX34 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2004, 10:10 AM   #12
03WRX83
Scooby Specialist
 
Member#: 30246
Join Date: Nov 2002
Vehicle:
0394 WRX/Supra
WRB/White

Default

mine is leaking from the big hose that goes directly into the engine, then comes up and has 2other hoses connected to it, right next to the top gallery plug for my oil pres. sender.
03WRX83 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
possible oil leak and radiator leak MachinesWRX Factory 2.0L Turbo Powertrain 7 03-18-2006 07:23 PM
Madden '06 Roster update has some teeny tiny errors.... Hazdaz Off-Topic 5 11-13-2005 05:04 PM
weird oil leak/AC leak? NateDogg Service & Maintenance 2 05-03-2004 04:23 PM
New Omori Oil temp install and oil leak mhbrown Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 01-22-2003 07:10 PM
oil leak from front of engine, oil pump? drftsub Legacy Forum 14 01-06-2003 07:44 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.