Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday August 21, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-15-2004, 01:43 PM   #1
BoostedAWD
Scooby Newbie
 
Member#: 19519
Join Date: Jun 2002
Chapter/Region: MAIC
Vehicle:
2002 Subaru WRX
World Rally Blue

Default radiator fan turns on with key just before crank posistion...

was it always like this? i havent really noticed until recently...when my battery went completely dead in about 5 mins with the key in just before crank. i watch my voltage meter on my turbo timer and it drops pretty quickly...so i can't keep my headlights on for more than 5 mins unless the motor is turning.

ps. i do have jdm headlights with aftermarket hid's...

any help?
* Registered users of the site do not see these ads.
BoostedAWD is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2004, 01:48 PM   #2
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
15 WRX/05 GTO

Default

No, the fans shouldn't run in the run position, unless the engine is already hot enough for them to come on.
The only circumstance I know of where this would happen is if the green diagnostic connectors under the dash (the ones that are normally unplugged) are connected together, this activates a diagnostic mode where, among other things, the fans will be running. You'd also get a constant flashing CEL if this were the case, and you didn't say anything about that.
Mulder is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2004, 11:49 PM   #3
BoostedAWD
Scooby Newbie
 
Member#: 19519
Join Date: Jun 2002
Chapter/Region: MAIC
Vehicle:
2002 Subaru WRX
World Rally Blue

Default

nope no cel's.


i checked today...and actually my radiator fan isn't on, in run position. i think the car was hot or something...but i realized that my hid's suck my voltage down bad, because as soon as i turn them on, it drops my voltage .1v's every second and i think i need atleast 9 volts to crank right?
BoostedAWD is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2004, 12:21 AM   #4
SubaruImpreza_power
Scooby Guru
 
Member#: 13910
Join Date: Jan 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Greenwich, CT
Vehicle:
1997 Legacy outback
blue

Default

Things to Check..

If you have the A/C Button Pressed in the Fans will Run in the On Position.
SubaruImpreza_power is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2004, 07:22 AM   #5
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
15 WRX/05 GTO

Default

Every time you turn your HIDs on they draw a high amount of current for the first few seconds, then they settle down to normal operating mode and actually draw much less than halogens. If you're sitting there turning them on and off it may very well drain the battery. Each ballast can draw 10-15 amps at startup.
Mulder is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Impreza Turns off, then turns on with no key Jutboy Electrical & Lighting 2 02-23-2009 12:40 PM
flexalite radiator fans for wrx with koyo radiator Nick W Factory 2.0L Turbo Powertrain 0 12-17-2005 08:20 PM
CEL flashing and fans turning on on 05 STI vapore0n Factory 2.5L Turbo Powertrain 13 05-22-2004 12:15 AM
Why does my radiator fan turn on? T-WRX Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 04-27-2004 06:17 PM
Have a problem with the car... radiator fan always on.. Impreza94L Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 2 01-15-2003 06:14 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.