Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday June 3, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-28-2004, 05:05 PM   #1
cnstman
Scooby Specialist
 
Member#: 9548
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: RMIC
Location: Colorado Springs
Vehicle:
2004 WRX STi
10.154 @139 @ 7,000'DA

Default help

i went to start my sti for the first time this morning, and i did not let it crank quite long enough to start before letting the key return to run. well i tried again and it would not start even with extended cranking. so i cycled the key off for a couple of seconds, then tried again. once i started cranking the CEL started blinking, and i can hear a relay clicking over by the ecu. the car will not start!

i have checked all fuses, and tried to read any cel codes with my code puller. the code puller can't read the ecu, it gives me an error message.

anyone had this problem. i have done much searching with no answers.

Thanks for any help!

cnstman

car is 100% stock
* Registered users of the site do not see these ads.
cnstman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 03-28-2004, 11:06 PM   #2
munkis
Scooby Guru
 
Member#: 1847
Join Date: Jul 2000
Chapter/Region: Tri-State
Location: brokenmotorsports.com
Vehicle:
Team Broken: V6 GF
rallyarmor.com

Default

sounds like you flooded it.

Hold the gas pedel to the floor and crank it over for about 10 seconds, do this 2 or 3 times each time not cranking it for more than 10 seconds, and wait like 10 seconds between cranks.

If it is flooded this should clear out any fuel in the combustion chamber.

Then try and start the car without touching the gas.

If that doesnt work, time to tow it to the dealer, thats what the warranty is for.

Jay
munkis is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2004, 11:18 PM   #3
cnstman
Scooby Specialist
 
Member#: 9548
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: RMIC
Location: Colorado Springs
Vehicle:
2004 WRX STi
10.154 @139 @ 7,000'DA

Default

got it running, something with the ecu was locked up. i pulled the ingintion fuse but that did not do anything, had to unhook the - terminal on the batt and reset. after that it runs like new
cnstman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Crank no start mmkay? Trogasarus Electrical & Lighting 3 11-19-2009 11:45 PM
crank no start question?? xblackdeathx Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 4 06-12-2008 11:22 PM
Crank/no start - no spark - ideas? PeteDucati Built Motor Discussion 12 04-29-2007 04:29 PM
Crank.. no start.. severe flooding??? PeteDucati Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 7 02-10-2006 11:43 PM
XT6 (92), Does anyone have a illustration of the timing belt(s) Crank No Start. munkis Normally Aspirated Powertrain 0 10-20-2002 11:25 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.