Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday August 27, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Archives > NASIOC Archives > General Forum Archive

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-16-2000, 05:08 PM   #1
The1one4ever
Scooby Newbie
 
Member#: 1401
Join Date: May 2000
Location: Maplewood, MN
Question Clutch problem

I just got my clutch replace with the ACT clutch. I've noticed the car shudders/rumbles during idle sometimes. In addition, the rod/crank (or whatever it's called) that inside the engine for the clutch rattles like crazy. I can hear the noise from inside and it's worse outside! I called the mechanic and he said it's not normal for the rod to have contact with the other piece. There's about a 0.5" gap between the two piece. Odd thing is if I stabilize the rod (wish I have pictures to show) from shaking the noise is gone. Is there something I can tighten to eliminate the noise? Just wondering if this is normal or not.

Also, with the new clutch installed it seems like 1st, 2nd and 3rd gear locks in so fast I get whiplashes. I'm more use to it now, but 1st gear shifting is still terrible. Either I shift fast and hope I can substain the whiplashes or engage the clutch slowly. But by doing it slowly I'm ruining the clutch.

Need advice whether the shudder and noise is because of the new clutch or not and how I should shift in 1st gear. The noise seems abnormal to me, whether it's suppose to or not

Thanks,
* Registered users of the site do not see these ads.
The1one4ever is offline  
Old 11-17-2000, 10:37 AM   #2
The1one4ever
Scooby Newbie
 
Member#: 1401
Join Date: May 2000
Location: Maplewood, MN
Post

anyone?
The1one4ever is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
clutch adjustment/ clutch problems CCTXRS Transmission (AT/MT) & Driveline 10 01-04-2010 10:18 PM
Clutch problem or turbo problem? Crow-sti07 Newbies & FAQs 3 07-06-2007 08:17 PM
Clutch problem or tuning problem? earlmale Transmission (AT/MT) & Driveline 3 02-21-2006 12:24 AM
Clutch problem/Decell problem? Beginner_Man Bay Area Impreza Club Forum -- BAIC 16 04-14-2003 10:00 PM
Clutch problem with new clutch Evaider Transmission (AT/MT) & Driveline 17 04-27-2002 05:58 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.