Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday December 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-10-2004, 09:56 PM   #1
saar
Scooby Specialist
 
Member#: 43770
Join Date: Sep 2003
Location: Edmonton, AB
Vehicle:
2013 Impreza WRX
RNN14 GTiR

Default strange oil problem...

Hello...I am buying a 00 2.5rs this week....guess i should mention i have owned a Rs before...so this will be my second....the rs i am buying has 68,000km's on it ...and has been treated well...however when i took it out for a test drive today....once we got back ..there was white smoke under the hood....the girl whos selling it just had the oil changed at a place other than where she noramally takes it ..( a random oil place as opposed to a suby dealership..) and they used a generic oil fitler ..not subaru..anyways...it was not leaking oil on here drivway when we left....but after we got back..a few drops came out...i crawled under the car..and saw as little oil forming a drop on the filter...so i wiped it off...started the car....two minutes later another little drop started forming...wiped it off..and did it once more...anyways...anyone have anyidea what this could be ...? i am getting it inspected at a dealership tommorow...but should i be expecting bad news..? any help is really appreciated...oh ..and also..there was no smoke coming from the tail pipe...but some was coming out(or off) of the cat right after the header...thanks again..
* Registered users of the site do not see these ads.
saar is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 10:05 PM   #2
munkis
Scooby Guru
 
Member#: 1847
Join Date: Jul 2000
Chapter/Region: Tri-State
Location: brokenmotorsports.com
Vehicle:
Team Broken: V6 GF
rallyarmor.com

Default

use oem filters

It there could also be a leaking crank seal, wich is very common.

Jay
munkis is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 10:07 PM   #3
saar
Scooby Specialist
 
Member#: 43770
Join Date: Sep 2003
Location: Edmonton, AB
Vehicle:
2013 Impreza WRX
RNN14 GTiR

Default

yeah...thats what most of my friends figured..thanks for the replie...i was told if they dont properly seal the filter..all the oil pressure can push some oil out the seal..
saar is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 10:10 PM   #4
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
15 WRX/05 GTO

Default

Make sure the filter isn't double-gasketed, this can happen if the rubber gasket from the old filter sticks to the filter base on the engine and the new filter gets installed on top of it. If this happens it will cause a leak.
Mulder is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 10:17 PM   #5
saar
Scooby Specialist
 
Member#: 43770
Join Date: Sep 2003
Location: Edmonton, AB
Vehicle:
2013 Impreza WRX
RNN14 GTiR

Default

so the smoke coming off the pipes and from under the hood would be from the oil buring off the piipes..? it would seem hard for the oil to get from the filter to the cat though...
saar is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2004, 05:10 PM   #6
Scooby Blue
Scooby Specialist
 
Member#: 12112
Join Date: Nov 2001
Location: SoCal
Vehicle:
MY00 RS

Default

When you drive around, the will oil get blown everywhere. When I installed my fumoto valve, it leaked at first. I got the yummy smell of burnt oil!
Scooby Blue is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange boost problem with a strange dealer diagnosis. Help? Computergeek24 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 12 10-09-2006 01:34 PM
strange vent problem kastle Legacy Forum 2 07-12-2002 11:31 PM
Strange electrical problem oldleg Service & Maintenance 1 05-21-2002 11:02 AM
('93-'01) Strange leakage problem Loki Impreza Forum 2 06-29-2001 03:04 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.