Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday August 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Archives > NASIOC Archives > Technical Forum Archive

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-07-2000, 08:55 PM   #1
efoo
Scooby Specialist
 
Member#: 80
Join Date: Jul 1999
Question "test" wire under dash - flashing CE light b/c of speed sensor

A long time ago, someone posted about this mysterious connector they found under the dashboard that was left dangling, and when he connected it, his car wouldn't start/threw a CE light. Some people said it was some kind of diagnostic? I can't find it in archives any more - must have gotten deleted. Anyone remember it?

I ask because I've been scratching my head trying to figure out why my CE light is flashing after an attempt to install cruise control on my '99 MT RS - engine runs perfectly, and some help from Rallispec showed that the OBD-II computer is complaining about speed sensor problems. But I haven't touched the speed sensor, so I'm wondering if I or the people helping me at the time may have accidentally connected this forbidden connector in our hurry to put the car back together. Is a flashing CE light the symptom of this? Or is it something more serious like the car not starting?

-Edwin
* Registered users of the site do not see these ads.
efoo is offline  
Old 07-07-2000, 09:52 PM   #2
efoo
Scooby Specialist
 
Member#: 80
Join Date: Jul 1999
Post

Normally I don't reply to my own messages, but in this case, it's worth it b/c I have some good news -- my CE light is gone, and yes, it's that green connector. Don't connect it. Thanks to scoobed (Brendan) for helping me figure that out.

-Edwin
efoo is offline  
Old 07-08-2000, 01:22 PM   #3
Fish
RIP Sirkbac
 
Member#: 869
Join Date: Feb 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: Nashua NH
Vehicle:
1987 GPZ-750 TURBO
90' MX-5/11' DGM STi Sdn

Post

I think Chris (siper2)'s had that hanging down too when we picked it up..

hope he reads this..
Fish is offline  
Old 07-09-2000, 12:10 AM   #4
webkris
NASIOC Supporter
 
Member#: 70
Join Date: Jul 1999
Chapter/Region: NESIC
Location: Long Beach, CA
Vehicle:
I sold WRX to buy
Dodge Neon Rally Car

Post

It was me! - Good thing you caught it
It was a green plug with one or two wires coming out from it. It's SUPPOSED to be disconnected, and it's way up on the left side of the steering wheel.

Apparently it makes the car run lean (for loading and unloading the car onto the ship) as well as turns on the CE light... I don't remeber if it was blinking or not tho.
- Kris

[This message has been edited by webkris (edited July 08, 2000).]
webkris is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
green test wire testing requires dash removal? subz Newbies & FAQs 9 02-29-2008 01:08 PM
How do I test a Speed Sensor / ABS question, NOT the WRX issue. kecksubaru Brakes, Steering & Suspension 5 08-30-2007 11:40 AM
NEW Speed Cameras Tested in London (Non-Flashing Camera & Wireless Link to Police) NYCshopper Non-Subaru News & Rumors 5 05-25-2007 12:14 PM
Test Leaks in clear 05 head lights Kaze Electrical & Lighting 3 03-22-2006 05:31 PM
CE light test done by subaru dealer the spacecowboy Normally Aspirated Powertrain 3 12-29-2001 12:53 AM


All times are GMT -4. The time now is 05:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.