Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday September 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Archives > NASIOC Archives > Technical Forum Archive

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-15-2000, 06:49 AM   #1
fuzzbox
Scooby Newbie
 
Member#: 732
Join Date: Jan 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: Boston, MA
Vehicle:
2014 Crosstrek XV
Crystal Black Silica

Angry Help! is this the "hesitation problem"?

I stsrted up my car this morning, and had a strange problem. I shifed it into drive (it's an automatic, shut up.) and stepped on the gas, and the car felt like it was stalling- It moved a bit forward, then slowed and lurched forward again. It then backfired, lurched forward again, and moved forward as usual. The car seemed to run fine after that.

It's a 2000 sedan, auto tranny, with about 7500 miles.

Can any of you give me a clue here? what do I tell the dealer to look for?

-Jason
* Registered users of the site do not see these ads.
fuzzbox is offline  
Old 05-15-2000, 06:56 AM   #2
Bob OM,Md
Scooby Newbie
 
Member#: 1349
Join Date: Apr 2000
Location: Owings Mills, Maryland
Exclamation

Yes, that seems to happen my '99 Forester S once in a while. But its just when you start up and maybe start driving too soon. There have been lets of comments on Subaru sites. BUT...I'm getting better than 25mpg with all the settings just as they are. I'm not certain I want any adjustments tht may, as a consequence, change the mileage and overall performance.
Bob OM,Md is offline  
Old 05-15-2000, 07:18 AM   #3
MPREZYA
SCIC
Moderator
 
Member#: 85
Join Date: Jul 1999
Chapter/Region: SCIC
Location: www.themonkeystrunk.com
Post

I had that problem when I was running super rich in my 97 auto. I would consider the O2 sensor possibly as I have heard of the 2000's having alot of problems with them.
Rich
MPREZYA is offline  
Old 05-15-2000, 08:12 AM   #4
Marius
Scooby Newbie
 
Member#: 38
Join Date: Jun 1999
Location: MI
Cool

slushbox in an impreza= hesitation, that poor car just refuses...
Sorry, couldn't resist:^)
Marius
99 RS blue
Marius is offline  
Old 05-16-2000, 12:22 AM   #5
Keiho
Sea to Sky - OWNED
Moderator
 
Member#: 610
Join Date: Dec 1999
Chapter/Region: VIC
Location: Vancouver, BC, Canada
Vehicle:
2003 Lexus IS300
Graphite Gray Pearl

Post

Are there any mods on the car? Cause I have a Blitz filter/Minnam intake with Blitz exhaust, and when I start driving in the morning when the car is cold, I get a weird lurch when the auto shifts up. I would say its normal having read somewhere here before about the car's warming up procedures.
Keiho is offline  
Old 05-16-2000, 12:44 AM   #6
fuzzbox
Scooby Newbie
 
Member#: 732
Join Date: Jan 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: Boston, MA
Vehicle:
2014 Crosstrek XV
Crystal Black Silica

Post

Keiho- no under-the-hood mods, no.

Marius: :-P on you.

I'll have my dealer look at it- it's strange- it didn't happen during this past 30-degree winter, but a nice 70-degrees day, and it does. strange.

It figures, now that I'm up to almost 26 MPG. My first 6500 miles were a solid 24mpg.

-Jason
fuzzbox is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.