Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday October 2, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Archives > NASIOC Archives > Technical Forum Archive

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-23-2000, 04:55 PM   #1
phantomdrain
Scooby Newbie
 
Member#: 1014
Join Date: Mar 2000
Location: the boondocks
Post Another CE light mystery

Anyone's help would be appreciated in solving this mystery. On Saturday, about 50 miles into a 60 mile drive, my 2400 mile, totally unmodified RS gave a CE light. My gas cap was on tight since I have not added gas in about one week. I understand that the CE light is associated with emissions and that the computer is probably obsessing on some event that lasted less than a millisecond. It just seems very early in it's lifespan for fault readings to be popping up. Any ideas?
* Registered users of the site do not see these ads.
phantomdrain is offline  
Old 09-23-2000, 05:25 PM   #2
Red-Imp
Scooby Specialist
 
Member#: 1742
Join Date: Jun 2000
Chapter/Region: SWIC
Location: Gilbert, AZ, USA
Vehicle:
2000 Imp 2.5 RS, SRP
& a fast red car ;)

Post

FWIW: At 5,000 mi, driving at even keel on the highway, my CE light came on. The dealer said it had detected a "lazy" O2 sensor. (Meaning, according to the tech, that the ECU was getting expected readings from the rear sensor - post-cat - before the front sensor - pre-cat.) They swapped it on warrantee and I've had no further trouble. If the light's not flashing, it shouldn't be a huge deal. Just get it checked.

-Red
Red-Imp is offline  
Old 09-23-2000, 07:08 PM   #3
Swivel1000
Scooby Specialist
 
Member#: 1168
Join Date: Mar 2000
Location: Houston, TX
Vehicle:
2004 Jeep Grand
Cherokee Limited 4x4

Post

i can 99% tell you it as an o2 sensor

happens to nearly 50% of my00..including mine

matt
Swivel1000 is offline  
Old 09-23-2000, 08:20 PM   #4
phantomdrain
Scooby Newbie
 
Member#: 1014
Join Date: Mar 2000
Location: the boondocks
Wink

Thanks guys. Looks like someone gets to play "Come Pick Me Up At The Remote And Understaffed Subaru Dealership" game.
phantomdrain is offline  
Old 09-24-2000, 02:10 PM   #5
suberboy
Scooby Specialist
 
Member#: 1531
Join Date: May 2000
Chapter/Region: RMIC
Location: Salt Lake City, UT
Vehicle:
2008 GRB
Red

Post

A line came of my charcol box, under the passanger side rear fender, on a long drive and that brought on the CE light. You may want to check that.

suberboy is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another of lifes mysteries solved! (Cure for cancer can't be far away). SkirtBoy Off-Topic 6 04-21-2005 10:39 AM
Another CE light question BlackIce Legacy Forum 3 05-21-2001 11:40 AM
another CE light question, please dont flame me hondaconvert Normally Aspirated Powertrain 6 05-09-2001 07:55 AM
another CE light. Help! BongMan Normally Aspirated Powertrain 8 04-09-2001 01:29 PM
CE light and another question. Mar_T Newbies & FAQs 2 12-14-2000 07:52 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.