Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday September 14, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > 'Old School' Subaru Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2004, 12:33 PM   #1
Sexymama
Scooby Newbie
 
Member#: 23361
Join Date: Aug 2002
Location: Albemarle
Vehicle:
1989 dl
white

Unhappy help me

something is wrong with ym dl
i think the altnater belt is loose or powersteering belt it squels when i crank her and also i think my starter is going

help me

* Registered users of the site do not see these ads.
Sexymama is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2004, 02:21 PM   #2
Flowmastered87GL
WCSS Drunk
Moderator
 
Member#: 8914
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland Oregon
Vehicle:
2005 Baja Sport
Regal Blue Pearl

Default

Ummm "ym dl" Your DL wagon/sedan??

If the belt is loose and squealing its needing to be tightened. Tossing a new belt/belts on there from your dealer couldnt hurt, if its on a DL its not hard at all. On the alternator, there should be 2 bolts holding it on. Oh yes, disconnect the battery FIRST!

Loosen up both the bolts on the alternator and swing it down toward the engine. This should loosen up the belts. Then slide the first one off (you may need to wiggle them a bit). Then slide the back one (if there is one) to where the front one was, then all the way off.

Reinstall new belts and make sure your power steering pump (up on top in the center) is full of ATF. It it comes up low, fill it til its full.

Why do you think the starter is going? the car has little cranking power? or does it just <click> sometimes? More info needed there.
Flowmastered87GL is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2004, 11:03 PM   #3
JWX
Scooby Specialist
 
Member#: 28990
Join Date: Nov 2002
Chapter/Region: South East
Location: RIP WJM.
Default

Quote:
Originally posted by Flowmastered87GL
Ummm "ym dl" Your DL wagon/sedan??

If the belt is loose and squealing its needing to be tightened. Tossing a new belt/belts on there from your dealer couldnt hurt, if its on a DL its not hard at all. On the alternator, there should be 2 bolts holding it on. Oh yes, disconnect the battery FIRST!
why do you have to disconnect the battery just to tighten a belt? and ya what makes you think your starter is going out
JWX is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2004, 03:38 PM   #4
Flowmastered87GL
WCSS Drunk
Moderator
 
Member#: 8914
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland Oregon
Vehicle:
2005 Baja Sport
Regal Blue Pearl

Default

You ever had sparks fly when you put a wrench in the wrong place?? Its better to be safe
Flowmastered87GL is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2004, 04:56 PM   #5
JWX
Scooby Specialist
 
Member#: 28990
Join Date: Nov 2002
Chapter/Region: South East
Location: RIP WJM.
Default

what did you do place it on the battery? theres onlt one place on the alt to mess up like that and that should be covered. but you are right better safe than sorry.
JWX is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2004, 11:35 PM   #6
Sexymama
Scooby Newbie
 
Member#: 23361
Join Date: Aug 2002
Location: Albemarle
Vehicle:
1989 dl
white

Default

yeah it just clicks some times that is all it does
Sexymama is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2004, 01:07 AM   #7
Calebz
Scooby Specialist
 
Member#: 54398
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Souf Central France
Vehicle:
1980 CB400 Hawk
1996 GrandCherokeeLimited

Default

I have run into that with 3 of my 5 subarus.. only once did it turn out to be a bad starter.. all the other times it was corroded battery posts/cables.. this past time they were so bad I had to get a new set of cables.
Calebz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aaargh! Help me Neek! Help me Tom Cruise! banman Off-Topic 16 09-08-2006 01:50 AM
Help Me, Help Me, Help Me! againstdan Newbies & FAQs 9 11-11-2005 10:26 PM
I need to get a sound clip from ATHF... help me Obi W... I mean help me OT! Asinine Off-Topic 7 03-03-2005 12:33 PM
Help Me! Help Me Please! wrxxxappeal Factory 2.0L Turbo Powertrain 8 05-10-2003 11:14 AM
Help me/Help YOu/Help ME MichiganRS General Forum Archive 7 12-15-2000 08:54 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.