Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Archives > NASIOC Archives > Technical Forum Archive

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-01-2000, 10:00 PM   #1
Andrew
Scooby Specialist
 
Member#: 1170
Join Date: Mar 2000
Chapter/Region: BAIC
Location: San Jose, CA
Vehicle:
2005 STi
White

Exclamation Tranmission fluid leaking!

I've been noticing that my car has been leaving brown puddles. I didn't know if it was maybe my other car that left it before it, or if its new. Today I checked under the car...I see liquid on the oil tank, the headers, the carb... its everywhere... I thought at first it was oil, but upon further inspection, i foudn it to be tranmission fluid. How'd that start leaking? I have no clue. I'm gonna call up my dealership tomorrow and see if I can get it checked out soon. Anyone else had this problem before?

MY00 RS, Sedan, Automatic. No mods besides the sound system....
* Registered users of the site do not see these ads.
Andrew is offline  
Old 08-02-2000, 02:12 AM   #2
98Gal
Scooby Newbie
 
Member#: 1709
Join Date: Jun 2000
Chapter/Region: MWSOC
Location: Cleveland, Oh
Vehicle:
1998 Impreza 2.5rs
Black - SOLD

Post

Have you ever had a "power trani flush" ? I had one done once and awhile afterwards the lines came loose and leaked. All they had to do was tighten the lines back up. I never noticed any puddels ... but i did however notice the trani fluid all over the place underneath the car when i went to change my oil.

Hopefully it's just a simple fix for you also.


Hope this helps you out
98Gal is offline  
Old 08-02-2000, 09:05 AM   #3
Joe Hogan
Scooby Specialist
 
Member#: 699
Join Date: Jan 2000
Location: Green Mountain State
Vehicle:
2002 golf TDI
Blue

Post

Transmission fluid is Pink?? Not brown. A MY00RS should still have realively clean fluid. Are you sure it is not engine oil or differential grease??
Joe Hogan is offline  
Old 08-03-2000, 01:42 AM   #4
Turbotegra
Scooby Newbie
 
Member#: 1389
Join Date: Apr 2000
Location: Seattle,WA
Vehicle:
2007 IS350
05 VFR 800 ABS

Post

Automatic transmission fluid is pink. Might be motor oil.
Turbotegra is offline  
Old 08-03-2000, 06:23 PM   #5
Andrew
Scooby Specialist
 
Member#: 1170
Join Date: Mar 2000
Chapter/Region: BAIC
Location: San Jose, CA
Vehicle:
2005 STi
White

Have a Nice Day?

First off, no on the power trani flush
Second, it has to be the transmission fluid. I got a paper towel, wiped over the puddle (it is fairly small, which means its leaking pretty slowly-thanksfully). Then I took out the dipstick, wiped that too...Hm...they are both brown, but one is musch lighter then the other-hence cant be oil. Next thing I checked was the transmission fluid,

ok forget all that, just went down and checked again, looked at the cap (my neighbor said it might be transmission fluid)-but alas it is not, this is however-brake fluid. Not a good sign huh? My brakes have been working fine, I havne't done anything with them, only thing REMOTELY close to do with brakes that I have done is color the calipers yellow, but that wouldnt cause a leak near the engine.....Hm...Well I'm taking it in on thursday anyways so that Subaru can deal with it.
Andrew is offline  
Old 08-03-2000, 08:51 PM   #6
Subie Gal
GC84Ever
Super Moderator
 
Member#: 301
Join Date: Sep 1999
Chapter/Region: NWIC
Location: WA
Vehicle:
1970 FF-1 & '70 Van
02 WRX/01 RS

Post

when you painted your calipers, did you remove them???

if you did.. you would have needed to bleed the brake lines... if you did not do this... this could be the source of your problem.

j.
Subie Gal is offline  
Old 08-03-2000, 10:07 PM   #7
Andrew
Scooby Specialist
 
Member#: 1170
Join Date: Mar 2000
Chapter/Region: BAIC
Location: San Jose, CA
Vehicle:
2005 STi
White

Have a Nice Day?

I did not remove them, but i got no where close to the pads or any plastic tubes of any sort. I stayed far away from them...
Andrew is offline  
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Valvoline 75W90 Tranmission Fluid bwco Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 0 05-30-2006 05:57 AM
Help: What color is your tranmission fluid? bwco Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 26 08-26-2004 01:49 PM
Which manual tranmission fluid to use? Cjchaps Factory 2.0L Turbo Powertrain 11 08-27-2001 04:49 PM
Is my rear LSD fluid leaking? WRC STi Factory 2.0L Turbo Powertrain 1 06-14-2001 03:42 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.