Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-28-2004, 06:29 PM   #1
IdenityCrisis
Scooby Specialist
 
Member#: 55007
Join Date: Feb 2004
Location: Livonia City:-), Michigan
Vehicle:
2000 RSti SilvEaton
Resurected and Swapped

Default Loosing Boost Problem

ok, ive had the supercharger on for about 1500 mles now(hasnt been boosting the whole time,had map probs) anyhow, i'm lossing about psi of boost after the car heats up. when its cold i get a solid 10psi, as the car warms up it drops to 5psi, no matter wht i do. i got a couple ideas but was wondering wht y'all thought. - IC
* Registered users of the site do not see these ads.
IdenityCrisis is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2004, 07:00 PM   #2
Alpha_32
Scooby Specialist
 
Member#: 35876
Join Date: Apr 2003
Chapter/Region: SCIC
Location: SFV
Vehicle:
2008 Legacy GT SpecB
Grey

Default

um...this is the N/A forum....we dont do boost.

might wanna try posting in one of the forced induction forums...
Alpha_32 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2004, 10:25 PM   #3
IdenityCrisis
Scooby Specialist
 
Member#: 55007
Join Date: Feb 2004
Location: Livonia City:-), Michigan
Vehicle:
2000 RSti SilvEaton
Resurected and Swapped

Default

lol, thought i clicked on it, guess i didnt, my bad. - IC
IdenityCrisis is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2004, 05:33 AM   #4
IdenityCrisis
Scooby Specialist
 
Member#: 55007
Join Date: Feb 2004
Location: Livonia City:-), Michigan
Vehicle:
2000 RSti SilvEaton
Resurected and Swapped

Default

any thoughts? other than i'm dumb for posting in the wrong forum. - IC
IdenityCrisis is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2004, 08:27 AM   #5
yamarocket630
Scooby Specialist
 
Member#: 9436
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: My member# is lower than yours
Vehicle:
05 Saab 9-5 Aero

Default

Is there any type of waste gate on the SC or just boost controlled by pulley size? if it's just pulley size, it's normal to lose some boost on a hot engine or in hot weather, ask anyone with a turbo and an MBC. The compressor is just not as efficient hot.

edit... Livonia eh? ever come out the the BW3 meet?

/______ Waterford, MI
\
yamarocket630 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2004, 10:00 AM   #6
IdenityCrisis
Scooby Specialist
 
Member#: 55007
Join Date: Feb 2004
Location: Livonia City:-), Michigan
Vehicle:
2000 RSti SilvEaton
Resurected and Swapped

Default

peak psi is controlled by pulley size. it has a bypass valve to releave pressure when not under boost. i know i should lose some boost when it gets hot, but 5psi is a heck of alot to lose. and yeah, i've been coming out to the meets for just over a month. my car is silver with the sideskirts painted and a big bubble on the front which car is you? - IC
IdenityCrisis is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Loose shifter problem petregeus Transmission (AT/MT) & Driveline 3 04-03-2006 01:39 PM
loosing boost any idea or is it normal wrxin' Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 05-01-2003 06:50 PM
diagnosed my loose shifter problem, but need further help DoinkMobb Transmission (AT/MT) & Driveline 16 09-02-2002 01:35 AM
Loosing Boost - Loud howling dyswtric27 Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 5 04-19-2002 09:56 PM
Why are so many people loosing boost pressure?? keystone Factory 2.0L Turbo Powertrain 16 12-08-2001 02:35 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.