Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday August 27, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2004, 09:36 PM   #1
titanium wrx
Scooby Newbie
 
Member#: 36977
Join Date: May 2003
Vehicle:
2002 Wrx
Silver

Default Any ideas of what is going on?

I have the cobb stage 2 reflash and just put a vf30 and sti injectors and with the stock turbo i had on it would hit 17.5psi and now I did not push the car too much but now only hits 10psi with the vf30, is there a reason why this is happening?
* Registered users of the site do not see these ads.
titanium wrx is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2004, 09:46 PM   #2
03WRXMA
Scooby Guru
 
Member#: 35081
Join Date: Apr 2003
Chapter/Region: NESIC
Location: CT
Vehicle:
2012 WRX
WRB

Default

Your FBC hose, and/or restrictor isnt on properly, or its borked.
03WRXMA is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2004, 09:48 PM   #3
MY04WRX
Scooby Newbie
 
Member#: 54565
Join Date: Feb 2004
Location: Deland,FL
Vehicle:
2004 WRX
Java black

Default

seems normal, i have the same setup and everybody i know with stage 2 get around 15 psi.

Also how long have you had stage 2? It takes a couple of days for the ecu to learn.

WILL
MY04WRX is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2004, 09:57 PM   #4
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

I bet the vac 'T' isn't connected properly on the turbo, or the 'pill' is missing.
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2004, 11:11 PM   #5
titanium wrx
Scooby Newbie
 
Member#: 36977
Join Date: May 2003
Vehicle:
2002 Wrx
Silver

Default

I just tried a few things first i clamped off the hose going to the solenoid and nothing changed then i undid the hoses to the accuator on the turbo and it hit full boost. So why would that be. Do i need to get a boost controller now that i put a bigger turbo on? Because i thought the computer can do it.
titanium wrx is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2004, 11:16 PM   #6
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

You should put the vac hoses off the stock turbo on the VF30....make sure that the hoses go in in the same way...there is a little 'metered orifice' or 'pill' in the one that goes on the turbo nipple. That hose with the 'pill' MUST be in place and in the correct place or, many times, symptoms such as yours result.
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2004, 11:52 PM   #7
titanium wrx
Scooby Newbie
 
Member#: 36977
Join Date: May 2003
Vehicle:
2002 Wrx
Silver

Default

Thanks I had the vac hose switched around, I redid it and now hit full boost.
titanium wrx is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2004, 07:42 AM   #8
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

Have fun....boost safe
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2004, 08:07 AM   #9
1DOWNCLOWN
Scooby Specialist
 
Member#: 50287
Join Date: Dec 2003
Location: Franklin IN
Vehicle:
02 WRX
silver

Default

no fuel pump???
1DOWNCLOWN is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I have NO idea what is going on here KingGalantVr4 Off-Topic 30 05-13-2008 08:03 AM
Any idea when JGTC is going to be on Speedchannel? az ej20 fan Motorsports 0 12-09-2004 01:18 AM
Ok. What in the name of poop is going on? STi Sev Bay Area Impreza Club Forum -- BAIC 9 11-22-2002 09:36 PM
('93-'01) Subie of the Week? What is going on? WRX Fan Impreza Forum 6 08-01-2001 01:54 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.