Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday December 9, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-08-2004, 05:36 AM   #1
IdenityCrisis
Scooby Specialist
 
Member#: 55007
Join Date: Feb 2004
Location: Livonia City:-), Michigan
Vehicle:
2000 RSti SilvEaton
Resurected and Swapped

Default My Car is Dying

ok, i think the 10:1 cr on my bone stock motor and the extra 10psi finally caught up with me. i have a rough idle and its misfiring. no smoke or aything like that. no oil in coolant and no coolant in the oil. also when i go to start it sometimes the first turn over it makes a puff/pop noise then wont start, when i trying turning the key again it takes about 3-4 seconds to start. i'm more concerned about the misfire. i have a feeling the lack of a better fuel pump and a afpr isnt helping either.

Setup:
Eaton M-62 S-Trim
J&S Safegaurd
EIC Secondary Injector Controller
2 extra 480cc injectors
NGK Iridium sparkplug 2 steps colder than stock(8 heat range)

any thoughts? - IC
* Registered users of the site do not see these ads.
IdenityCrisis is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 06-08-2004, 05:59 AM   #2
kaos200
Scooby Guru
 
Member#: 2692
Join Date: Oct 2000
Chapter/Region: SCIC
Location: SoCal
Default

check your compression, I know its probably hard with the SC is the way, but its a good start...
kaos200 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2004, 07:01 AM   #3
Drac9
Scooby Specialist
 
Member#: 9861
Join Date: Sep 2001
Chapter/Region: RMIC
Location: Colorado Springs, CO
Vehicle:
1999 2.35 RS-T w/NOS
Hybrid Rally Blue Pearl

Default

Also check your spark plugs.
Drac9 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2004, 10:55 AM   #4
IdenityCrisis
Scooby Specialist
 
Member#: 55007
Join Date: Feb 2004
Location: Livonia City:-), Michigan
Vehicle:
2000 RSti SilvEaton
Resurected and Swapped

Default

i regapped my plugs to .03, they werent off by much. compression is my next test. thanks for the input. - IC
IdenityCrisis is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2004, 05:17 PM   #5
Pi7467mp
Scooby Newbie
 
Member#: 19124
Join Date: May 2002
Location: Northern Colorado
Vehicle:
2009 Nissan GTR
RED Premium

Default

I had the same problem, running the same psi of boost... not to burst your bubble, but I bet you a million dollars that your number 4 piston is toats. This accounts for the smoke, the misfiring, and rough idle... If you do a leak down... I bet #4 is toast.. sorry for the bad news, but that is EXACTLY what my motor did.. Do you have a flashing CEL? This is bad.. time to get an sti block assy.
Pi7467mp is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2004, 05:17 PM   #6
Pi7467mp
Scooby Newbie
 
Member#: 19124
Join Date: May 2002
Location: Northern Colorado
Vehicle:
2009 Nissan GTR
RED Premium

Default

I had the same problem, running the same psi of boost... not to burst your bubble, but I bet you a million dollars that your number 4 piston is toats. This accounts for the smoke, the misfiring, and rough idle... If you do a leak down... I bet #4 is toast.. sorry for the bad news, but that is EXACTLY what my motor did.. Do you have a flashing CEL? This is bad.. time to get an sti block assy.
Pi7467mp is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My car is dying :tear: adj789 General Community 25 01-20-2010 09:26 PM
Help my car is dieing!!!!!!!! bxracer69 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 0 02-15-2005 11:06 PM
my car is dying too soon... WS6toWRX General Community 6 12-23-2002 07:26 AM
My car is dying, help!! Sobelizard109 New England Impreza Club Forum -- NESIC 6 12-08-2002 10:52 PM
EMERGANCY: My car is dying... Kostamojen General Forum Archive 11 12-12-2000 03:47 AM

All times are GMT -4. The time now is 11:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.