Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 2, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-11-2004, 04:13 PM   #1
ituner
Scooby Newbie
 
Member#: 34476
Join Date: Mar 2003
Chapter/Region: BAIC
Location: Morgan Hill, Ca
Vehicle:
88 civic
subyless for now

Default leaking oil!! please HELP!

Heres the deal, the line going from the turbo to the wastegate blew off from the turbo and still was connnected to the wastegate. I don't know if it was hooked up right to begain with b/c I get compressure surge when I blow off and when I tried to turned my wastegate a while back to up the psi to 7 or 8 pounds, it stayed at 5. So I turned the wastegate back to where it was and left it that b/c I didn't need problems. So at 5 pounds tonight the line blows off at some point on the way home and I don't realize it until i pop the hood when i get home. I go to check the exhaust and notice there is a trail of oil leading into my driveway and right under the motor after letting it idle for about 2 minutes and there is about a 1/4 of a quart of oil on the ground I checked my exhaust to see if oil was coming out of it but it was dry. The motor is a 1.8 that has about 135k on it I don't know if this could possibly be my piston rings or what, PLEASE HELP?
* Registered users of the site do not see these ads.
ituner is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2004, 04:43 PM   #2
Wedge
Scooby Specialist
 
Member#: 2279
Join Date: Sep 2000
Chapter/Region: South East
Location: The MIA
Vehicle:
2000 Slingshot
Pastelito Racing

Default

I'm not sure if I follow............where is it leaking from??
Wedge is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2004, 05:09 PM   #3
subachad
Scooby Specialist
 
Member#: 8488
Join Date: Jul 2001
Location: Sin City
Vehicle:
1993 Impreza GCStyle
Teal

Default

Does the car seem to run ok? Where is it leaking from? Oil feed, oil return, front main seal, oil pan...????

Does the car idle VERY rough? does it run?

Chad
93 2.2T
subachad is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2004, 06:31 PM   #4
Hitokiri
Scooby Specialist
 
Member#: 2604
Join Date: Oct 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: CA
Vehicle:
1999 2.5RSt
RBP

Default

find out where the oil is dripping from, follow it back from there. Where does it stop? If it is coming out that fast it should be easier to locate as you should be able to see it!
Hitokiri is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 02:00 AM   #5
ituner
Scooby Newbie
 
Member#: 34476
Join Date: Mar 2003
Chapter/Region: BAIC
Location: Morgan Hill, Ca
Vehicle:
88 civic
subyless for now

Default

Well I ripped the motor apart down to the block and still can't find where it is leaking from. I checked the oil pan, oil feed and oil return and they are fine. I don't curerntly have a hoist right now so I can't check the rear main seal but I did a compression test and the left side is 60, 85 and the right side is 160, 190 and the plugs were soaked in oil, looks like i will be doing a swap a little sooner than I hoped too.
ituner is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2004, 12:28 AM   #6
97BlackSE
Scooby Newbie
 
Member#: 45472
Join Date: Oct 2003
Default Re: leaking oil!! please HELP!

Quote:
Originally posted by ituner
after letting it idle for about 2 minutes and there is about a 1/4 of a quart of oil on the ground
Quote:
Originally posted by ituner
I did a compression test and the left side is 60, 85 and the right side is 160, 190 and the plugs were soaked in oil


Way to answer your own question, you're doggin me, doggin me, doggin me!
97BlackSE is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oil leak question. Please help! ajordan282 Factory 2.0L Turbo Powertrain 1 02-08-2010 04:05 PM
Oil leak problem, Please help! roloc31 Factory 2.5L Turbo Powertrain 4 10-19-2008 12:49 AM
Oil leak problem, Please help! roloc31 Newbies & FAQs 4 10-17-2008 09:50 PM
Oil leak problem, Please help! roloc31 Newbies & FAQs 3 10-09-2008 08:34 AM
dealer botched my fuel leak tsb, please help! no_rex_yet Factory 2.0L Turbo Powertrain 9 02-13-2004 05:21 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.