Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-15-2004, 01:01 AM   #1
ryanh
Scooby Newbie
 
Member#: 33908
Join Date: Mar 2003
Location: Waukesha, WI
Vehicle:
2002 wrx SOLD :(
wrb

Default Turbo or possible BOV PROBLEM! *Help*

After having my hks ssq bov on my car for a year i noticed last week that it wasn't making as much noise as normal. It would be just a little chirp compaired to at least 3 times the noise. Today was the worst, i look at the boost gauge, saw and felt boost but when i get off not a peep. I am getting worried, i dont know tons about this car, i was wondring if someone could help me out.

Ps sometimes i does like a flutter when i get off of the throttle at full boost instead of the chirping.
* Registered users of the site do not see these ads.
ryanh is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 01:08 AM   #2
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

It needs to be cleaned and lubed.
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 01:13 AM   #3
ryanh
Scooby Newbie
 
Member#: 33908
Join Date: Mar 2003
Location: Waukesha, WI
Vehicle:
2002 wrx SOLD :(
wrb

Default

ok, how is that done?
ryanh is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 01:50 AM   #4
ilivas
Scooby Specialist
 
Member#: 56056
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: South East
Location: Hickory, NC
Vehicle:
2004 wrx
T04R Turbo / 8k rpm 257

Default

Sequential bovs are supposed to flutter.
ilivas is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 02:25 AM   #5
wrx2
Scooby Specialist
 
Member#: 13852
Join Date: Jan 2002
Location: Philadelphia
Vehicle:
2002 WRX vf22 SOLD
Now E46 M3 Vert

Default

Uncle Scotty is right. You have to do maintenance if your ssqv is getting weak sound. Just take it apart and clean, lube it especially ruber parts. You can use some kind of grease after cleaning.
wrx2 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 11:54 PM   #6
ryanh
Scooby Newbie
 
Member#: 33908
Join Date: Mar 2003
Location: Waukesha, WI
Vehicle:
2002 wrx SOLD :(
wrb

Default

I got the car with the bov on there with no instructions, any ideas on how this is done?
ryanh is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2004, 12:36 AM   #7
subiesown
Scooby Newbie
 
Member#: 53798
Join Date: Jan 2004
Default

Not to flame.... but he just told you. "Uncle Scotty is right. You have to do maintenance if your ssqv is getting weak sound. Just take it apart and clean, lube it especially ruber parts. You can use some kind of grease after cleaning."
subiesown is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2004, 09:46 AM   #8
mrbigisbudgood
Scooby Specialist
 
Member#: 54378
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: South East
Location: Charlotte, NC
Vehicle:
2013 Mazdaspeed 3
Black

Default

Quote:
Originally posted by ryanh
I got the car with the bov on there with no instructions, any ideas on how this is done?
Remove, disassemble, clean, lube, re-assemble, install?
mrbigisbudgood is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2004, 02:44 AM   #9
Evo Spec VIII
Scooby Newbie
 
Member#: 62149
Join Date: May 2004
Location: Long Island, NY
Vehicle:
2004 Impreza WRX STi
Aspen White

Default

lube with? thats all he guys asking someone anwser him politely.
Evo Spec VIII is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
possible boost problem. HELP BlueMan05 Factory 2.5L Turbo Powertrain 22 02-05-2009 09:42 PM
Possible problem with turbo or blow off vavle? 2fast4you Normally Aspirated Powertrain 2 04-27-2006 07:47 PM
Possible Headgasket problem -- HELP! thomasj Factory 2.0L Turbo Powertrain 25 03-19-2006 03:45 PM
Possible problems with turbo or something OCD Factory 2.0L Turbo Powertrain 10 01-10-2005 11:44 AM
TurboXS BOV Problems!! HELP!!!! Raymond Factory 2.0L Turbo Powertrain 10 08-12-2001 09:01 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.