Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday December 27, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2001, 09:25 PM   #1
Robmat
Scooby Specialist
 
Member#: 2173
Join Date: Aug 2000
Location: Daytona Beach FL USA/ Tampa FL USA
Vehicle:
2000 2.5 RS
BRP

Question Rough idle after oil/spark plug change?

Anyone have any suggestions? After the oil- spark plug change the car (MY00) is a bit shaky at a still idle. I didn't notice it before the change. I used the reccomended NGK plugs, a Mobile1 oil filter, and Castrol Synthetitic blend. This was my second oil change and first time for the plugs. I reset the ECU after changing both. I hope you guys can help! Thanks:
Robmat
* Registered users of the site do not see these ads.
Robmat is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2001, 10:42 PM   #2
SkToBe
Ghost Mod
Moderator
 
Member#: 1278
Join Date: Apr 2000
Chapter/Region: MAIC
Location: Manassas, VA
Vehicle:
2001 RS
Aspen White

Post

Did you make sure all the plug boots are seated firmly? Only thing I can think of...

SkToBe is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2001, 12:16 AM   #3
Jason
Scooby Specialist
 
Member#: 105
Join Date: Jul 1999
Location: Fremont, CA 94538
Vehicle:
2000 Legacy GT Ltd
WHT

Post

Spark plug gap?? or check wire connection.

Jason is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2001, 09:24 PM   #4
Bruce Feinberg
Scooby Newbie
 
Member#: 3447
Join Date: Jan 2001
Location: Santa Cruz, Ca, USA
Post

Make sure the oil level is not overfilled. Also, make sure all the hoses are hooked back up(in our shop I've seen people come in with this symptom after changing the air filter-the smaller hose to the air filter hosing was off-it throws the whole injection system out of whack).
Good Luck
Bruce Feinberg is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rough idle after changing out spark plugs, help? ctkeith Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 9 05-07-2009 09:57 AM
rough idle after cam seal change *videos* Matt4545 Normally Aspirated Powertrain 9 03-16-2009 06:15 PM
Oil temps after Spark-plug change AmolaitoPR Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 5 07-09-2006 12:27 AM
1993 Subaru Impreza burning oil at idle after oil change Joe Pollock Service & Maintenance 3 08-16-2005 12:15 AM
Help! CEL On after Spark Plug change minx Service & Maintenance 5 01-08-2002 06:33 AM


All times are GMT -4. The time now is 05:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.