Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-29-2004, 03:37 AM   #1
stisp33d
Scooby Newbie
 
Member#: 45122
Join Date: Oct 2003
Location: -604-
Vehicle:
2002 WRX
5xtra hp for sti in name!

Default after AVCR install running lean at full throttle

I've just installed an AVCR and left the boost setting a little over 1 bar (14.5 - 15psi) and adjusted the duty to hold the boost through out the RPM range

When I'm giving her full throttle, i noticed my air fuel gradually running lean from almost rich....
is this normal, or am I gonna risk detonation???

mods are:
Air Intake, Catback, Apexi AVC-R
* Registered users of the site do not see these ads.
stisp33d is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2004, 11:19 AM   #2
Jaxx
NASIOC Supporter
 
Member#: 177
Join Date: Aug 1999
Chapter/Region: NWIC
Location: Boise,Idaho,USA
Vehicle:
The 93 Imp W/EJ20K
flat black

Default

um wow.. of course it will do that espically at partial throttle

thats why people get a reflashes. they have the fuel and timing maps to match the increased boost

not saying an avcr isn't a good product just that the wrx/sti ecu is not set up to deal with the boost in stock form

and hopefully your not using the rear o2 sensor for any kind of valid information
Jaxx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
running lean at idle stijames2 Factory 2.5L Turbo Powertrain 8 05-05-2008 12:24 AM
running lean at idle, pig rich at WOT BrandonWRX Factory 2.5L Turbo Powertrain 15 10-22-2006 09:54 AM
Hear a chirping noise at full throttle afte EL header install? Optimus Prime Factory 2.5L Turbo Powertrain 13 09-19-2006 07:08 AM
wrx stalls at full throttle at high rpms bluesubaru Factory 2.0L Turbo Powertrain 16 03-23-2005 05:50 PM
Running Lean at full boost tdorlando Engine Management & Tuning 13 09-18-2004 04:38 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.