Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday December 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > 'Old School' Subaru Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2004, 03:33 PM   #1
lingcod
Scooby Newbie
 
Member#: 67542
Join Date: Aug 2004
Default 1988 subaru gl wagon turbo full time 4 wheel auto

hi every one i have 1988 gl wagon turbo i just changed the engine now when i put in the transmission did not want to seat at about 1/4" left so i turned the crank and bolted up when i went to start engine run and made a sound like spliens meshing and stoped also when i pulled engine the inner front shaft on trans came out with torque converter so put back in trans. thought i would say that. so when i put in gear car would not go till i reved up a bit its full of fulid and now it doesent move is it my torque converter or is there a vacume modulator on this hope some one can help a new member.
* Registered users of the site do not see these ads.
lingcod is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2004, 01:33 AM   #2
Flowmastered87GL
WCSS Drunk
Moderator
 
Member#: 8914
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland Oregon
Vehicle:
2005 Baja Sport
Regal Blue Pearl

Default

Uhhh I hate to tell you this, but I am told that when that shaft slides out, the gears or whatever was on them back in the tranny probably moved out of alignment... so it could quite possibly be time to rebuild the tranny. Or switch to a 5 speed.
Flowmastered87GL is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2004, 03:04 AM   #3
Calebz
Scooby Specialist
 
Member#: 54398
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Souf Central France
Vehicle:
1980 CB400 Hawk
1996 GrandCherokeeLimited

Default

While I don't know what the problem is, I will say that last week I did the same thing with the inner shaft on an auto tranny while pulling it... slid it back in and everything has been fine... Just have to make sure it really went all the way back in or you could be in trouble
Calebz is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2004, 01:29 AM   #4
Flowmastered87GL
WCSS Drunk
Moderator
 
Member#: 8914
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland Oregon
Vehicle:
2005 Baja Sport
Regal Blue Pearl

Default

Sounds like you got lucky Caleb... i suppose if everything was in just the right place you may get lucky and parts may re-allign.

I got lucky and it was the bad tranny I was REMOVING that had the shaft come out. The one going in (from Mark) had baling wire holding everything in... kept that wire on there until I was just about ready to mate up the bell housing.

Isnt my new title cool??
Flowmastered87GL is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2004, 03:10 AM   #5
Calebz
Scooby Specialist
 
Member#: 54398
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Souf Central France
Vehicle:
1980 CB400 Hawk
1996 GrandCherokeeLimited

Default

Actually mike, the shafts go in and out fairly easily

YOu just have to make sure its all back in correctly before installation, or you will destroy the front pump.

The inner shaft has slid out of every soob auto I have ever pulled. I have sold or reused at least 5 of those with no troubles.. the rest were scrapped, usually due to diff problems
Calebz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1988 Subaru GL-10 AWD Turbo - only 74K miles Got Boost Private Vehicle 'For Sale' Classifieds 0 12-10-2008 10:01 PM
1986 Subaru GL 4WD Turbo Wagon - SoCA rB5 Private Vehicle 'For Sale' Classifieds 10 12-06-2008 08:37 PM
VA: 1988 Subaru GL-10 $1,000 obo cbbwrx Private Vehicle 'For Sale' Classifieds 11 02-28-2008 01:09 PM
Wanted: 1988 Subaru GL XT fuel pump Gravy66 Private 'Wanted' Classifieds 0 04-04-2006 09:57 PM
FS: 1988 Subaru GL Wagon (Mechanic's Special - PHX, AZ) The.Shady.Milkman Private 'For Sale' Classifieds 0 07-28-2005 08:46 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.