Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2004, 08:37 PM   #1
pfhlipwrx
Scooby Specialist
 
Member#: 19319
Join Date: May 2002
Location: Carrollton, TX
Have a Nice Day? Misfire, Flashing UTEC cel at idle...

Ok, ever since I installed 18G & all supporting mods, FMIC, Inj, etc, I have had nothing but the ****es with knock & misfire codes out the razoo.
Today however I entered a new chapter.
Before you flame, YES I did a search.
The UTEC decide to flash at me, every second for about 10 secnd's, while I was idle at a stop light, car had just warmed up.
I just had an Inspection done had codes pulled & had misfire codes in all 4 cylinders... Anyways, point being.
After searching, I stumbled on coilpacks. I have 48K...maybe this could be my issue?. I will accept any constructive critiscism here, so please endulge
thanx peeps....

Ohhh, also my idle is VERY eratic 500rpm-2000rpm, until fully warmed up.
All equipment, FMIC, Inj, Fuel pump, etc are only 5K old...Yes plugs gapped right, new too....
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by pfhlipwrx; 08-04-2004 at 08:46 PM.
pfhlipwrx is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2004, 09:01 PM   #2
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

....when was the last time you checked yoru compression...???

Have you checked for an induction leak...I mean REALLY checked ALL the IC piping???
Is your crank angle sensor plugged in all the way?
Is the cam angle sensor also plugged?
Are you very rich/lean at idle?
Is your idle air control solenoid plugged in?

I sent you a PM...

Last edited by Uncle Scotty; 08-04-2004 at 09:18 PM.
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Misfire Flashing CEL NPW482 Factory 2.0L Turbo Powertrain 16 05-24-2010 03:53 PM
Flashing CEL at idle, will barely move,follow up to "&*#$ I found metal in my oil" JeffrWRX Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 06-26-2007 03:13 PM
cel flashes at idle?? gleesamo Factory 2.0L Turbo Powertrain 5 04-06-2007 12:59 PM
CEL, lumpy idle, low injector control circuit, misfires kimmae Normally Aspirated Powertrain 3 03-16-2005 05:22 PM
Fixed my hesitation, flashing CEL, rough idle! Stickee Normally Aspirated Powertrain 0 11-19-2003 09:20 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.