Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday April 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-07-2004, 08:39 PM   #1
seven881
Scooby Specialist
 
Member#: 8828
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: K-Town
Vehicle:
01 BRP 2.2T Hybrid
10 VW Grocery Getter

Impreza GC8 Link Plus And TPS Sensor Issue

Well, I've narrowed down the issue to my TPS sensor and the link plus. It looks like when I have the car at WOT and about 18 PSI the TPS signal is jumping around and it's blowing out the spark with fuel when the signal spikes. I haven't replaced the TPS sensor, but when I'm in wastegate boost (about 8 PSI) I can floor it without the TPS sensor freaking out. Any ideas?
* Registered users of the site do not see these ads.
seven881 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2004, 09:17 PM   #2
subiekid
Scooby Guru
 
Member#: 25516
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: NWIC
Location: Send help, stuck in internet!
Vehicle:
1995 Legacy TURBO!!!
EJ22T/TEC3 & '12 Civic

Default

Where is the TPS sensor getting its power? fromthe link or still powered from the stock location? I am guessing stock since you are blowing fuses. Does the link wire into the oem harness or is it plug and play?
subiekid is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2004, 11:40 AM   #3
seven881
Scooby Specialist
 
Member#: 8828
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: K-Town
Vehicle:
01 BRP 2.2T Hybrid
10 VW Grocery Getter

Default

The TPS sensor is getting it's power from the stock location and I have a plug and play harness. I do remember reading about interferance problems with some of the WRX link boards, but I don't know if that's related to this.

Quote:
Originally Posted by subiekid
Where is the TPS sensor getting its power? fromthe link or still powered from the stock location? I am guessing stock since you are blowing fuses. Does the link wire into the oem harness or is it plug and play?
seven881 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2004, 12:42 AM   #4
subiekid
Scooby Guru
 
Member#: 25516
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: NWIC
Location: Send help, stuck in internet!
Vehicle:
1995 Legacy TURBO!!!
EJ22T/TEC3 & '12 Civic

Default

Quote:
Originally Posted by seven881
The TPS sensor is getting it's power from the stock location and I have a plug and play harness. I do remember reading about interferance problems with some of the WRX link boards, but I don't know if that's related to this.

Well I have read that the stock TPS power can fluctuate. I have noticed this while running my TEC 3 when I first start the car closed throttle is .57volts after driving the car for about 15 minutes it jumps up to .61 then I let the car sit and it will drop back down to .57. I plan to switch over to the power for the TPS that the TEC gives, but since you have a plug and play harness you can really change it.
subiekid is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
link plus and piggy backs scubydrew Private 'For Sale' Classifieds 2 06-06-2005 02:38 PM
Link Plus and MAP signal (MY00 2.5RS) erice1984 Engine Management & Tuning 3 03-05-2005 03:27 PM
FS Link plus and SAFC II Elliot Private 'For Sale' Classifieds 11 08-26-2004 06:47 PM
link plus air intake sensor White 2.5rs Engine Management & Tuning 1 08-20-2004 03:33 PM
Link plus and A/F ratio gauge? PunKidd Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 14 06-20-2002 08:21 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.